Het laatste formule 1 nieuws

Wat zijn de mogelijkheden voor Williams vanaf 2022, Renault of Mercedes?

Wat zijn de mogelijkheden voor Williams vanaf 2022, Renault of Mercedes?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er veranderen veel dingen binnen de Formule 1 -teams en het kan lastig zijn om van alles op de hoogte te blijven als er zoveel gebeurt. Daarom zijn we bij GPBlog bezig geweest om de veranderingen binnen het team Williams op een rijtje te zetten en te kijken naar de opties die het team voor de toekomst heeft.

Williams werd in 1977 opgericht door Frank Williams en Patrick Head, al heette het team toen Williams Grand Prix Engineering Limited. Williams was een erg succesvol team. Tussen 1980 en 1997 won het team negen constructeurskampioenschappen. Ook wonnen ze in deze periode zeven keer het wereldkampioenschap. Het team heeft veel verschillende motoren gebruikt, maar het team was het meest succesvol met de motor van Renault .

Als je geïnteresseerd bent in de oprichter van het Britse team, bekijk dan eens onze dossierpagina over Frank Williams!

Sinds 2007 heeft het team geldproblemen. Het team maakte bekend in 2007 25 miljoen euro verlies te hebben gedraaid, waardoor de totale schulden in 2008 op 88 miljoen euro uitkwam. Het privé team kreeg het steeds lastiger tussen de grote fabrieksteams.

Vanaf 2017 ging het snel bergafwaarts met het dominante team. In september 2016 kondigde Felipe Massa aan dat hij zou stoppen in de Formule 1. Lance Stroll zou zijn stoel bij het team overnemen. Massa reed in 2017 nog een jaar voor het team met een eenjarige deal, maar kon niet meedoen aan de Grand Prix van Hongarije vanwege ziekte en werd daardoor vervangen door Paul di Resta.

In november 2017 was de kogel door de kerk, Massa stopte met het rijden in de Formule 1. Het team had grote moeite met het behalen van punten, het team behaalde uiteindelijk 7 punten in het constructeurskampioenschap.

27 februari 2018 kondigde Martini aan dat zij aan het eind van het seizoen het team en de Formule 1 vaarwel zouden zeggen als sponsor.

Voor 2019 sloot Williams twee nieuwe sponsordeals: een met PKN Orlen en een met ROKiT. Dit seizoen miste het team tweeëneenhalve testdagen omdat de FW42 nog niet klaar was. Tijdens de kwalificatie in Australië waren ze 1.3 seconde langzamer dan de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat zijn de mogelijkheden voor Williams vanaf 2022, Renault of Mercedes?