Het laatste formule 1 nieuws

Wat zijn de snelste F1-circuits?

Wat zijn de snelste F1-circuits?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari Formule 1 auto’s halen ongelooflijke snelheden, dat is voor de meeste wel bekend. Echter, de gemiddelde snelheid kan behoorlijk verschillen tussen de diverse circuits waarop gereden wordt.

Dat is natuurlijk logisch: een circuit waarin veel bochten zitten en waar weinig snelheid gemaakt kan worden behalen een lagere gemiddelde snelheid dan een circuit met veel rechte stukken. In dit artikel vind je de top-5 circuits van de Formule 1 waar de gemiddelde snelheid het hoogst ligt. Laten we bovendien blij zijn dat de Formule 1 teams geen normale autoverzekering hoeven af te sluiten, want er zullen weinig verzekeraars zijn zulke snelle auto’s graag verzekeren.

1. Monza Circuit (Italië)
Het circuit waar de hoogst gemiddelde snelheid wordt behaald is het Monza Circuit in Italië. De baan heeft een lengte van 5.8 km, waar een gemiddelde topsnelheid gehaald wordt van maar liefst 264 km/u. Hiermee is Monza het hoogst genoteerde racecircuit op deze lijst.

2. Silverstone (Groot-Brittannië)
Het tweede circuit in de lijst komt op naam van circuit Silverstone. Hier wordt jaarlijks de grand prix van Groot Brittannië gereden. Silverstone heeft een lengte van 5.9 kilometer, waarbij een gemiddelde snelheid behaald wordt van 247 km/u.

3. Red Bull Ring (Oostenrijk)
Nummer 3 komt op naam van Oostenrijk. Dit prachtige circuit, liggend in het Oostenrijkse Spielberg, heeft een totale lengte van 4.3 km. Op dit snelle circuit wordt een gemiddelde topsnelheid behaald van 246 km/u. Het ligt hiermee net wat lager dan bovengenoemde Silverstone circuit.

4. Suzuka Circuit (Japan)
Het vierde circuit op de lijst is het Suzuka Circuit in Japan. Het circuit in Japan, wat eigendom is van het bekende Honda, draagt als officiële naam Suzuka International Racing Course. De baan heeft een lengte van 5.8 km en er worden gemiddelde topsnelheden behaald van 238 km/u.

5. Albert Park Street Circuit (Australië) De nummer 5 op de lijst is het Albert Park Street Circuit in Australië. Dit adembenemende circuit staat op deze plek omdat er een gemiddelde snelheid behaald wordt van 235 km/u. De lengte van het circuit bedraagt 5.3 km. De minst snelle circuits […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat zijn de snelste F1-circuits?