Het laatste formule 1 nieuws

Wat zit er achter de breuk tussen Sauber-Alfa Romeo en Andretti?

Wat zit er achter de breuk tussen Sauber-Alfa Romeo en Andretti?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De geruchtenmolen rondom de vermeende overname van Alfa Romeo door Andretti Autosport draaide de afgelopen weken op volle toeren, maar de deal lijkt nu definitief van de baan. Naar verluidt konden de partijen het niet eens worden over het prijskaartje, maar volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com zit er meer achter de breuk.

Finn Rausing, eigenaar van Alfa Romeo, kwam niet tot een akkoord met Michael Andretti over de eventuele verkoop van het team. Behalve economische redenen zouden er aanvullende eisen aan de deal hebben vastgekleefd waar Andretti het niet mee eens was. Aanvullende eisen voor overname Alfa Romeo

Rausing zou garanties voor de toekomst eisen, niet alleen voor het Formule 1-team maar voor het hele Sauber-concern, de organisatie die het Alfa Romeo F1-team runt. Welke garanties dit precies zijn is niet bekend, maar de mogelijkheid bestaat dat de gesprekken zijn vastgelopen omdat Andretti’s interesse zich beperkte tot de Formule 1. Rausing wil voorkomen dat de deal voor Sauber nadelig uitpakt op de lange termijn.

De breuk tussen de twee partijen maakt abrupt een einde aan de kansen van Colton Herta in de Formule 1. De deal leek al in zoverre rond dat Herta al virtuele kilometers heeft gemaakt in de simulator in Hinwil. Daarnaast zou hij in plaats van Kimi Raikkonen deelnemen aan de eerste vrije training in Austin, maar dat ging dus niet door. Wie maken er nog kans op het tweede zitje bij Alfa Romeo?

Sauber zal vooralsnog dan ook doorgaan met zijn huidige bedrijfsstructuur. De grote vraag is nu wel wie volgend jaar de tweede coureur naast Valtteri Bottas wordt. Herta kan doorgestreept worden na de mislukte Andretti-deal, dus wie blijven er dan nog over?

Er gaan al een tijdje geruchten rond over Guanyu Zhou, die de favoriete kandidaat zou zijn voor het laatste overgebleven Formule 1-zitje. Antonio Giovinazzi zou echter ook nog steeds kans maken om zijn stoeltje te behouden. Ook Oscar Piastri is een mogelijkheid, al lijkt het onwaarschijnlijk dat hij het wordt. Naar verluidt wordt de knoop ergens rond de Grand Prix van Brazilië doorgehakt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat zit er achter de breuk tussen Sauber-Alfa Romeo en Andretti?