Het laatste formule 1 nieuws

'We hebben de echte snelheid van Hamilton niet gezien'

‘We hebben de echte snelheid van Hamilton niet gezien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De apotheose in de titelstrijd om de Formule 1 komt steeds dichterbij. Maar het is sterk de vraag of Max Verstappen, ondanks een voorsprong van acht punten, nog de topfavoriet is voor het wereldkampioenschap.

“Het loopt niet lekker bij Red Bull en het loopt wel lekker bij Mercedes”, zegt L1’s F1-analist Xavier Maassen. “Ze hebben een weekje de tijd om updates of verbeteringen te vinden voor de laatste twee wedstrijden.” Video: L1 Van begin tot eind
Op het circuit van Losail leidde Hamilton van begin tot eind en de zevenvoudig wereldkampioen kwam geen moment in problemen. Verstappen startte door een gridstraf als zevende, maar wist zich door een bliksemstart binnen enkele ronden op te werken tot de tweede plaats. Doordat de Red Bull-coureur ook nog de snelste raceronde reed, liep Hamilton slechts zes punten in.

Raketmotor
Maandag werd duidelijk dat Hamilton zondag tijdens de race niet met de motor reed waarmee hij vorige week op indrukwekkende wijze de Grand Prix van Brazilié won. In de komende Grote Prijs van Saoedi-Arabië, de voorlaatste race van dit seizoen in de Formule 1, krijg hij wel weer de beschikking over die ‘raketmotor’.

Ontknoping
Aankomend weekend wordt er niet geracet. Na de GP van Saoedi-Arabië op 5 december volgt de ontknoping op 12 december in Abu Dhabi. In theorie zou Verstappen in Saoedi-Arabië al beslag kunnen leggen op de wereldtitel. Als de Red Bull-coureur daar wint en Hamilton finisht niet in de top zes, dan is de Limburger de nieuwe wereldkampioen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘We hebben de echte snelheid van Hamilton niet gezien’