Het laatste formule 1 nieuws

Webber optimistisch over kansen Max: "Afwachten of hij niet weer explodeert"

Webber optimistisch over kansen Max: “Afwachten of hij niet weer explodeert”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 staat voor zijn derde race van het seizoen, en hoewel het ook in het middenveld ontzettend spannend is lijkt het de laatste tijd louter nog maar te gaan om de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Niet dat dit heel raar is, na ontelbare seizoenen waar de wereldkampioen van tevoren in principe al ingevuld kon worden. Respect voor Mercedes

Mark Webber , oud-coureur van Red Bull Racing , denkt echter dat het dit seizoen anders zal gaan. Hij ziet iets bij Red Bull wat hij lang niet meer gezien heeft. “Ze zijn er nog nooit zo klaar voor geweest. Ze weten dat ze een grote kans hebben, ze weten dat ze heel precies moeten zijn en altijd klaar moeten zijn voor het gevecht want Lewis geeft je geen tweede kans,” zegt hij bij Marca .

De Australiër ziet dat de goede ingrediënten voor succes aanwezig zijn bij zijn ex-team. “Ze hebben de juiste man in de cockpit. In de laatste race hebben we gezien waartoe ze in staat zijn in de pitstops…. Mercedes is hier niet de beste in, hoewel ze natuurlijk wel een geweldig team zijn. Red Bull verwacht te winnen, maar ze hebben het grootste respect voor Lewis en Mercedes.” Kan Max de druk aan?

Gevraagd naar zijn mening over of Max überhaupt de druk voor een kampioenschapsgevecht wel aankan, laat Webber weten: “Het is een kwestie van rijpheid. Ik ben optimistisch, maar we moeten zien hoe het loopt. Hij heeft veel vertrouwen in zichzelf en ik denk niet dat hij veel druk zal voelen als hij zichzelf aan de leiding van het kampioenschap ziet staan. Hij heeft veel persoonlijkheid. Soms hebben we hem zien imploderen, maar ik denk dat hij in die zin heeft geleerd… hoewel we moeten afwachten of hij weer explodeert.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Webber optimistisch over kansen Max: “Afwachten of hij niet weer explodeert”