Het laatste formule 1 nieuws

Webber over Ricciardo: "Dat gaat hij volgend jaar weer voelen bij McLaren"

Webber over Ricciardo: “Dat gaat hij volgend jaar weer voelen bij McLaren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als we Mark Webber mogen geloven heeft Daniel Ricciardo het Renault-team gedragen in 2020. De Australische coureur die Renault na 2020 verruilt voor McLaren finishte vijfde in het klassement, zes plekken hoger dan zijn teamgenoot Esteban Ocon . Ricciardo genoot van 2020

Dankzij Ricciardo keerde Renault in 2020 voor het eerst sinds de comeback in de Formule 1 in 2016 weer terug op het podium. “Ik denk dat hij geweldig reed dit jaar” , zegt Webber over zijn landgenoot bij Speedcafe.com . “Ik heb meer tijd dan ooit met Daniel gespendeerd dit jaar en het is goed om te zien dat hij genoot van dit jaar.”

“Het is niet vanwege de verminderde druk, maar omdat hij zich gewaardeerd voelde door het team. En dat gaat hij volgend jaar weer voelen bij McLaren, denk ik” , vervolgt de voormalig Red Bull Racing -coureur. Volgens Webber is dat een hele andere omgeving dan dat Ricciardo kende bij Red Bull. Bij McLaren zal het niet anders zijn

“Hij is een aanstekelijk persoon. Ze hebben goed werk geleverd en hij droeg het team eigenlijk dit jaar. Hij maakte weinig fouten en zal dit meenemen naar McLaren” , gaat de negenvoudig Grand Prix-winnaar verder.

Webber vindt dat Ricciardo een stoeltje verdient bij een topteam en weer om podiums moet kunnen vechten. “We hebben hem meer naar voren nodig. Hij is een man die op de podiums moet staan; hij viert succes, hij viert wat onze sport in essentie zou moeten zijn” , besluit Webber.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Webber over Ricciardo: “Dat gaat hij volgend jaar weer voelen bij McLaren”