Het laatste formule 1 nieuws

Webber roept op: "Grijp vooral niet in tussen Hamilton en Verstappen"

Webber roept op: “Grijp vooral niet in tussen Hamilton en Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de afgelopen Grand Prix van Groot-Brittannië ligt de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton weer helemaal open. Belangrijker nog, de race op Silverstone zorgde in de eerste paar bochten meteen voor het broodnodige spektakel waar Formule 1-fans zo graag op hopen als zij inschakelen.

Mark Webber denkt echter dat het geen goed idee is als de wedstrijdleiding in gaat grijpen voordat de rivaliteit uit de hand dreigt te lopen. “Dit is geweldig, het is precies wat we willen”, tekent Motorsport.com dinsdag op uit zijn mond tijdens een mediasessie.

“Dit was een van de beste eerste ronden sinds lange tijd”, meent Webber. “Het zat eraan te komen, ze hadden al een paar geweldige wiel-aan-wielgevechten met elkaar. We wisten allemaal dat dit eraan zat te komen, maar we willen meer!”

Vooruitblikkend op de Grand Prix van Hongarije denkt Webber dat Verstappen en Red Bull op de Hungaroring in het voordeel zijn. Toch vlakt hij Hamilton niet bij voorbaat uit. “Lewis is magisch in Boedapest, hij is echt fenomenaal op dat circuit. Hij heeft veel races gewonnen die hij eigenlijk niet eens kon winnen. Maar hij zal wel weer op zijn best moeten zijn. Verstappen is een gladiator. Dat is precies wat we van hem verwachten.”

De oud-Red Bull-coureur verwacht de rest van het seizoen nog meer vonken tussen Verstappen en Hamilton. “Iedere race is belangrijk nu, maar uiteindelijk zal er meer vuurwerk tussen hen ontstaan. Maar daarvoor kijken we ook, de twee beste coureurs die het met elkaar uitvechten.” Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Webber roept op: “Grijp vooral niet in tussen Hamilton en Verstappen”