Het laatste formule 1 nieuws

Webber snapt keuze voor Alonso niet: "Waar is de nieuwe Max Verstappen?"

Webber snapt keuze voor Alonso niet: “Waar is de nieuwe Max Verstappen?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mark Webber heeft zijn twijfels over de beslissing van Alpine om Fernando Alonso terug te halen. De Australiër heeft enorm veel respect voor de Spanjaard, maar zou veel liever een jonge coureur op zijn plek zien.

Afgelopen weekend mocht Alonso zijn lang verwachte rentree maken in de Formule 1. De terugkeer van de Spanjaard is over het algemeen met gemengde gevoelens ontvangen. De één vind het geweldig dat de tweevoudig wereldkampioen terugkeert, terwijl de ander twijfelt of het wel iets positiefs is. Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber behoort tot die laatste groep. “Ik heb daar gemengde gevoelens over”, begint Webber in de On The Marbles -podcast. “Ik heb enorm veel respect voor Fernando. Hij is één van de beste coureurs die ooit in onze sport heeft geracet. Vanaf het begin af aan is hij enorm vastberaden geweest. Hij kreeg het niet op een dienblaadje aangereikt.”

Artikel gaat verder onder video Ongelofelijke prestaties

“Wat hij tegenover Michael [Schumacher] heeft gedaan, wat hij tegenover Lewis [Hamilton] heeft gedaan, hij heeft een aantal ongelofelijke dingen bereikt”, vervolgt Webber. “Ik denk dat er, toen hij op zijn best was, niet veel mensen beter waren dan hem op de zondagmiddag.” Toch zet hij daar wel een kanttekening bij.”Hij was nooit écht heel sterk tijdens hele natte omstandigheden, maar tijdens droge of gemixte omstandigheden was hij geweldig. Op snelle rondes was hij nooit écht de snelste jongens, maar hij was goed.” Nieuwe Verstappen

“Maar op een zeker punt heb ik liever dat de jeugd doorbreekt. Waar is de nieuwe Max Verstappen ? Waar is de nieuwe Charles Leclerc ?” vraagt hij zich af. “Zij zijn geweldig voor de sport, wat Fernando ook was. Maar is hij nu wat hij 20 jaar geleden was toen hij de Formule 1 in kwam? Nee dat denk ik niet zo. Hij is een grote naam, zonder twijfel. Hij is belangrijk voor Spanje en voor de sport. Maar ik denk dat de sport verder moet kijken naar de toekomst en de Alonso moet vinden die we 20 jaar geleden vonden”, besluit Webber.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Webber snapt keuze voor Alonso niet: “Waar is de nieuwe Max Verstappen?”