Het laatste formule 1 nieuws

Webber uit twijfels over Alonso: “Formule 1 weet niet wat geduld is”

Webber uit twijfels over Alonso: “Formule 1 weet niet wat geduld is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Is de Fernando Alonso van 2021 nog net zo snel als de Alonso van vijftien jaar geleden? Het is een vraag die Mark Webber hardop stelt. De voormalig Formule 1-coureur heeft meer vertrouwen in Alonso’s landgenoot Carlos Sainz, ondanks de torenhoge druk bij Ferrari.

Webber heeft het in de Formule 1 jarenlang opgenomen tegen Fernando Alonso en heeft net als de Spanjaard ook een verleden in het World Endurance Championship. Webber zette na zijn LMP1-avontuur met Porsche echter een punt achter zijn actieve loopbaan, terwijl Alonso na het winnen van de 24 uur van Le Mans en deelnames aan de Dakar Rally en de Indy 500 dit jaar weer is teruggekeerd in de Formule 1.

In gesprek met het Spaanse Marca spreekt Webber zijn waardering uit voor zijn generatiegenoot, maar of de Spanjaard er nou goed aan heeft gedaan om terug te keren in de Formule 1? “Ik ben een superfan van Fernando, dat weet hij zelf ook”, vertelt de Australiër. “Hij was echt iets speciaals, maar hij maakte zich ook zorgen omdat hij wist dat het niet gemakkelijk ging worden. Wanneer je naam Alonso, Schumacher of Lauda is, kan terugkeren behoorlijk lastig zijn. Dat is ook al in veel sporten gebleken.”

Aan de instelling van Alonso zal het volgens Webber niet liggen, maar of de tweevoudig kampioen nog net zo snel is als in zijn beste jaren weet de Australiër niet: “Ik heb geen twijfels over zijn motivatie, verre van. Hij is buitengewoon, enorm veelzijdig in verschillende soorten auto’s, maar de Formule 1 weet niet wat geduld is. Het is de top, je kunt je niet verontschuldigen en zeggen dat je meer tijd nodig hebt. Waarom? Omdat je in de Formule 1 altijd voorbereid moet zijn, en dat weet hij ook.”

“Daar twijfel ik over”, vervolgt Webber. “Kan de Fernando van vandaag nog steeds de 25-jarige Fernando verslaan? Dat is de vraag. Hij is nog net zo goed en heeft meer ervaring, maar is hij echt zo snel, zo dapper? Het is een vraag waar alleen hij antwoord op kan geven. Ik ben altijd positief over hem, maar de feiten zeggen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Webber uit twijfels over Alonso: “Formule 1 weet niet wat geduld is”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden