Het laatste formule 1 nieuws

Webber: "Verstappen heeft een perfect seizoen nodig om Hamilton te verslaan"

Webber: “Verstappen heeft een perfect seizoen nodig om Hamilton te verslaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Volgens Mark Webber moet alles dit seizoen samenvallen voor Max Verstappen als hij een gooi wil doen naar de wereldtitel. De voormalig Red Bull-coureur ziet dat zijn oude werkgever de druk er flink op heeft staan bij Mercedes , maar vlakt Lewis Hamilton alles behalve uit.

Met de komst van Verstappen in de Formule 1 hoopt Nederland eindelijk een wereldkampioen in huis te hebben, al kon de Limburger tot dusver niet meedoen om de titel. Mercedes bleek de afgelopen jaren onverslaanbaar op de lange termijn, maar dit seizoen lijkt Red Bull Racing in staat om de concurrentiestrijd echt aan te gaan. Daarmee nemen de kansen voor Verstappen toe en dit zou dan dus ook zomaar het jaar kunnen worden waarin de Nederlander echt mee kan doen om het kampioenschap.

Artikel gaat verder onder video Hoop op lange titelstrijd

In zevenvoudig wereldkampioen Hamilton treft Verstappen echter wel een tegenstander die moeilijk te verslaan is gebleken. De openingsrace in Bahrein leverde in ieder geval een heerlijk gevecht op en oud-coureur Webber hoopt die strijd nog lang te kunnen zien. “We bidden dat Max echt diep kan gaan met Lewis om het coureurskampioenschap. Als hij het op de laatste twee of drie races aan kan laten komen, dan zou dat geweldig zijn”, vertelt Webber in de On the Marbles podcast . Er mag niets tegen zitten

Red Bull heeft mede dankzij de vernieuwde Honda-motor een grote stap vooruit gezet, ziet ook Webber. Toch oogt de krachtbron soms kwetsbaar volgens hem. “Ik weet dat ze een goed jaar hadden afgelopen seizoen, maar het gebruik van de Honda-motor in de loop van zo’n lang seizoen en het uitrekken van de kilometers over de krachtbronnen is niet iets om te bagatelliseren.” Webber moet dus nog zien of de Honda-motor in de RB16B het een heel seizoen aankan. Mocht de motor niet altijd meewerken, dan wordt het volgens Webber moeilijk voor Verstappen. “Ik denk dat Lewis een aantal DNF’s wel aankan, maar Max heeft een perfect seizoen nodig om Lewis te verslaan.” Denk jij dat Red Bull en Honda dit jaar het kampioenschap pakken?

[…]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Webber: “Verstappen heeft een perfect seizoen nodig om Hamilton te verslaan”