Het laatste formule 1 nieuws

Wedden op Formule 1: deze 6 tips helpen jou verder

Wedden op Formule 1: deze 6 tips helpen jou verder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

8:18 – Nu de coureurs het gaspedaal weer hebben gevonden, zijn ook de bookmakers weer in touw om het breedste aanbod weddenschappen te bieden. Zoals we bij veel sporten hebben mogen aanschouwen, wordt vrijwel iedere statistiek gebruikt om een bijpassende weddenschap te creëren. Formule 1 blijft in dat opzicht niet achter, zodat we ook hier vrijwel iedere week meer mogelijkheden tegenkomen. Al deze opties zorgen ervoor dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Dit artikel helpt je door deze warboel heen en geeft jouw tips richting een Grand Prix met nog meer spanning!

Tip 1: Lees je in over het circuit
De eerste tip lijkt zo klaar als een klontje. Toch zijn er nog veel wedders die hierop stuk gaan. Het ene circuit bestaat uit veelal rechte stukken, waar andere Grands Prix weer bekendstaan om de vele lastige bochten. Het is over het algemeen bekend dat Max Verstappen doorgaans liever een bochtig parcours heeft, waar de huidige Red Bull-bolide het best tot z’n recht komt. Op de circuits met rechte stukken zijn de snellere motoren in het voordeel.

Tip 2: Bekijk de vrije training
Normaliter worden op vrijdag de eerste motoren gestart. Tijdens de vrije training tonen de coureurs voor het eerst hun kunsten. Deze kennismaking met de baan en bochten zorgt voor de eerste tekenen voor de Grand Prix. Uiteraard, zonder druk en zonder competitie, maar het kan wel degelijk een voorbode zijn. Voor de wedders is dit zeker een eerste graadmeter om te achterhalen welke coureurs en auto’s er goed opstaan.

Tip 3: Bekijk welke coureur presteert tijdens de kwalificatie
Net zoals de vrije training is de kwalificatie een mooi ijkpunt. Nu staat er ook daadwerkelijk wat op het spel, waardoor de resultaten een nog beter beeld schetsen van de huidige situatie. Let wel, de odds worden hierop aangepast. Wanneer je voorafgaande het weekend mikt op een underdog, kan de odd behoorlijk zijn gedaald, nadat hij een goede training en kwalificatie achter de rug heeft.

Tip 4: Check de weersvoorspellingen
Sommige coureurs rijden in vergelijking met concurrenten beter wanneer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wedden op Formule 1: deze 6 tips helpen jou verder