Het laatste formule 1 nieuws

Wedstrijdleiding haalt schouders op over beschuldigingen van Fernando Alonso

Wedstrijdleiding haalt schouders op over beschuldigingen van Fernando Alonso

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso haalde in de aanloop van de Grand Prix van Turkije hard uit naar de straffen in de Formule 1 . Volgens de Formule 1-coureur van Alpine zouden de stewards bepaalde coureurs ontzien en daarmee doelde hij met name op de Engelse coureurs die naar zijn mening lichtere of geen straf krijgen voor overtredingen. De uitspraken kwamen nadat Alonso de eerste bocht bij de Grand Prix van Rusland, kort na de start, afsneed. Toen hem er naar gevraagd werd in de persconferentie voorafgaande aan de race in Istanbul Park, vertelde de Spanjaard dat hij het met opzet deed. Alonso zei dat hij meerdere keren op deze wijze was ingehaald door diverse coureurs en hij wilde nu eens zien of er anders over gesproken zou worden, als hij dat deed. Wedstrijdleider Michael Masi heeft gereageerd en is het niet eens met de Alpine-coureur.

“Ik maak me geen zorgen om zulke beschuldigingen”, aldus Masi tegen het Spaanse Marca. “Iedere coureur heeft het recht op zijn mening, maar de regels blijven hetzelfde voor iedereen. Het team van stewards is een onafhankelijk orgaan, ze kijken zelf naar elk incident . Ze doen dat met alle informatie en data die zij hebben en nemen dan hun beslissing.” Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wedstrijdleiding haalt schouders op over beschuldigingen van Fernando Alonso