Het laatste formule 1 nieuws

Weerbericht F1 Grand Prix van Brazilië: Buien op vrijdag en zaterdag

Weerbericht F1 Grand Prix van Brazilië: Buien op vrijdag en zaterdag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de tweede stop in deze triple-header is de Formule 1 doorgereisd naar Sao Paulo voor de Grand Prix van Brazilië . Het verleden heeft vaak genoeg bewezen dat het weer een belangrijke rol kan spelen op het Autodromo Jose Carlos Pace. Maar hoe zit dat tijdens het aanstaande sprintrace -weekend?

Het tijdschema voor de GP van Brazilië: F1 tijdschema: De tijden van het sprintrace-weekend in Brazilië Kans op een bui

Tijdens de vrije training en kwalificatie van aanstaande vrijdag zijn de condities totaal anders dan in Mexico. Een matige zuidoostenwind blaast namelijk veel bewolking en enkele buien over Sao Paolo. Regenbanden zijn dus waarschijnlijk nodig en met hooguit 18 graden zorgt de temperatuur voor minder grip. Waarschijnlijk droog weekend

Zaterdag en zondag blijft het vrijwel droog in São Paolo. Een enkele bui is op zaterdag echter niet geheel uit te sluiten, maar waarschijnlijk blijven de buien tijdens de half uur durende sprintrace om de pole-position weg van het Autodromo.

Tijdens de Grand Prix van Brazilië, die om 18:00 uur Nederlandse tijd van start gaat, is het droog en schijnt de zon geregeld zon. Met maxima van 25 graden is er meer grip met de banden dan op vrijdag. Bewolking en regen tijdens GP van Qatar?

De weercondities zijn in Qatar heel anders. De GP heeft aldaar geen sprintrace, maar alleen een kwalificatie volgens het gebruikelijke concept. Het zal overwegend bewolkt zijn en nu en dan valt er regen. Weersverwachting Sao Paulo

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weerbericht F1 Grand Prix van Brazilië: Buien op vrijdag en zaterdag