Het laatste formule 1 nieuws

Weerbericht Formule 1 in Engeland - Vrijdag tropisch, daarna koeler!

Weerbericht Formule 1 in Engeland – Vrijdag tropisch, daarna koeler!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 maakt zich op voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone . Met welk weertype krijgen mannen als Max Verstappen en Lewis Hamilton te maken tijdens de Britse GP? Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting voor de komende dagen. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. In augustus en in december valt met 60 mm de meeste regen. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,1 graden en in augustus 20,5 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 33 graden. Juli is de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo’n 200 uur in graafschap Northamptonshire. Vrijdag worden de eerste en tweede vrije trainingen verreden in zomerse omstandigheden. De zon schijnt volop en het blijft droog. In de loop van de middag komt er meer bewolking en een lokale regen- of onweersbui is in de avond niet uitgesloten. Het kwik loopt op naar een tropische 30 graden. De matige wind waait uit het zuidoosten, windkracht 4. In de namiddag kunnen windvlagen voorkomen tot zo’n 50 km/u.

Op zaterdag wordt de laatste vrije training verreden gevolgd door de kwalificatierondes. Met een westenwind wordt dan merkbaar koelere lucht aangevoerd. Er is een mix van zon en bewolking en het blijft vrijwel droog. De temperatuur komt niet hoger meer dan 22 of 23 graden en de matige wind waait uit het westen.

Zondag worden de punten verdeeld in de Britse Grand Prix . Het weer voor de coureurs ziet er goed uit met een wisselende bewolking en het blijft droog. Met een middagtemperatuur van 21 of 22 graden is het nog een fractie koeler. De westenwind waait matig, windkracht 3. /Bron: Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weerbericht Formule 1 in Engeland – Vrijdag tropisch, daarna koeler!