Het laatste formule 1 nieuws

Weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Italië

Weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Italië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Terwijl het in België met bakken tegelijk uit de hemel kwam, bleef de regen afgelopen weekend in ons eigen koude kikkerlandje achterwege. Ook komend weekend lijken de weergoden de Formule 1 goed gezind te zijn, want ook tijdens het Grand Prix-weekend in Italië lijkt regen heel ver weg.

Op vrijdag wordt vanwege het nieuwe sprintraceformat om 18:00 uur al gekwalificeerd. De sprintrace begint op zaterdag om 16:30 uur, terwijl de zondagmiddagse Grand Prix gewoon klokslag 15:00 uur van start gaat. Het gehele weekend bestaat de kans dat er een onweersbui over komt waaien die boven de nabij gelegen Alpen verdwaald is geraakt, maar het zal waarschijnlijk droog en zonnig blijven, met mogelijk wat bewolking hier en daar.

Op vrijdag en zaterdag tikt de thermometer de 27 graden aan en op zondag kan het zelfs nog een graadje warmer worden. De kans op wolkenvelden is op vrijdag het grootst en tijdens de racedag het kleinst. De sprintrace en de Grand Prix worden verreden in op het warmste moment van de zaterdag en zondag, terwijl de kwalificatie vrijdagavond onder iets koelere omstandigheden wordt verreden. Met 25 graden is het echter zelfs dan nog steeds aangenaam te noemen.

Ook over de wind hoeft men zich nabij Milaan tot slot geen zorgen te maken, want deze speelt geen enkele rol van betekenis. Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Italië