Het laatste formule 1 nieuws

Weergaloze Verstappen klopt Hamilton na late inhaalactie in bloedstollende Franse GP

Weergaloze Verstappen klopt Hamilton na late inhaalactie in bloedstollende Franse GP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door Rik Spekenbrink

Formule 1-races op Circuit Paul Ricard saai? Niet als Max Verstappen en Lewis Hamilton in een titelstrijd verwikkeld zijn. De twee reden alsof het kampioenschap hier op deze zondag werd beslist. Na 53 intense ronden kon Verstappen eindelijk rustig ademhalen en zijn hartslag laten zakken. Hij vergrootte zijn voorsprong op Hamilton met acht punten naar twaalf. En deelde een enorme mentale dreun uit aan de regerend kampioen. ,,Wat een race man”, schreeuwde Verstappen uit richting zijn team. ,,Echt geweldig, dit. Zó goed, heel erg bedankt.”

Bij de start van Max Verstappen leek het nog ‘mis’ te gaan. Hij stuurde zijn Red Bull nog wel als eerste de linkerknik in, maar miste op koude banden en een relatief gladde baan grip bij de meteen daaropvolgende bocht twee. Verstappen moest de leiding overgeven aan Lewis Hamilton. Zijn sterke optreden in de vrije trainingen en de pole position van zaterdag, het leek in een vingerknip verspeeld. ,,Ik kon de auto niet onder controle krijgen en niet insturen”, verklaarde Verstappen over de radio. Hij kon Valtteri Bottas wel achter zich houden en nestelde zich op de tweede plek achter Hamilton.

Na tien ronden had de Brit wel al drie keer laten weten dat het hard ging met zijn banden, die snel warm werden en slijtage vertoonden. Maar zijn marge op Verstappen was constant rond de twee tellen. Voor de actie moest de regie schakelen naar het middenveld, waar de nodige inhaalacties plaatsvonden.

Bekijk de beslissende inhaalactie van Max Verstappen in de voorlaatste ronde.

In ronde 18 was Bottas de eerste van de top vier die naar binnen kwam voor nieuwe banden. Met een ‘undercut’ probeerde hij Verstappen, die op dat moment zo’n drie seconden voor hem reed, onder druk te zetten. De Nederlander reageerde direct een ronde later en voorkwam, samen met zijn team, dat dat plan slaagde. Op zijn beurt deed hij daarmee eenzelfde tactische zet richting Hamilton. Die stopte weer een ronde later, dat leek met 2,2 seconden goed genoeg, maar Verstappen had in zijn outlap dermate veel gas gegeven dat hij zijn rivaal nét voor kon blijven aan het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weergaloze Verstappen klopt Hamilton na late inhaalactie in bloedstollende Franse GP