Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 GP Turkije 2020

Weersverwachting Formule 1 GP Turkije 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op alle dagen van het GP-weekend in Turkije is het weer redelijk vergelijkbaar en dat betekent dat de coureurs een goede generale krijgen voor de race op zondag. Vrijdag, wanneer de eerste en tweede vrije training worden verreden, is misschien nog wel de mooiste dag. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. Met 16 graden en een zwakke tot matige wind is het best aangenaam weer.

Zaterdag tijdens de laatste vrije training en kwalificatie is de buienkans groter dan vrijdag, maar met zo’n 30% nog steeds vrij laag. Het blijft zo goed als droog, maar een enkele bui valt niet uit te sluiten. Als het regent, dan gaat het waarschijnlijk niet om grote hoeveelheden.

Hetzelfde geldt voor zondag, want ook dan is de kans groot dat het droog blijft. Bewolking heeft de overhand en met een graad of 14 is het aan de frisse kant. Het is dus zaak om de banden goed op te warmen en ook goed warm te houden. Omdat de zon zich weinig laat zien, ligt ook het asfalt er koud bij. Lagere temperaturen betekenen minder grip op het toch al lastige circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 GP Turkije 2020