Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 GP Verenigde Staten 2021

Weersverwachting Formule 1 GP Verenigde Staten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het zuiden van de Verenigde Staten is het nog volop zomer en het hele weekend zal het dan ook bloedheet zijn in Austin. De kans op een bui is heel klein en de regenbanden zullen dan waarschijnlijk ook niet gebruikt hoeven te worden. Tijdens de vrije trainingen blijft het droog en is het erg warm. Tijdens de kwalificatie en de race is het opnieuw erg warm, maar dan is er ook een zeer kleine kans op een bui. Door een hoge luchtvochtigheid zal het voor Max Verstappen en zijn collega’s nog heter aanvoelen.

De eerste vrije training wordt vrijdag in de ochtend gereden en dan zal het nog ‘maar’ 28 graden zijn. In de middag zal de temperatuur stijgen en is het met 34 graden zeer warm te noemen. Tijdens de kwalificatie op zaterdag is het ook heet en benauwd en zal het dus flink zweten worden voor de coureurs en monteurs in de pitstraat. Het blijft zeer waarschijnlijk droog, maar in de avond is er iets meer kans op een bui.

Regen tijdens de Grand Prix is ook niet helemaal uitgesloten, maar wel onwaarschijnlijk. Met een neerslagkans van tien procent blijft het op zondag hoogstwaarschijnlijk droog in Austin. Het is tijdens de race opnieuw drukkend warm met een maximumtemperatuur rond 34 graden. Het asfalt op het Circuit Of The Americas wordt nog heter en daardoor zullen de banden ook sneller slijten. Verstappen wacht zware opgave in gevecht met Hamilton

Kan Max Verstappen in de Verenigde Staten de leiding in het kampioenschap vasthouden? Autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken in de onderstaande podcast uitgebreid vooruit op het raceweekend in Texas.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 GP Verenigde Staten 2021