Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 Grand Prix van de Eifel in Duitsland

Weersverwachting Formule 1 Grand Prix van de Eifel in Duitsland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf vrijdag staat de hoogste klasse van de autosport in het teken van de Formule 1 Grand Prix van de Eifel , die verreden wordt op de Nürburgring. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de komende dagen in de Eifel. De Eifel is het oostelijke gedeelte van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het gebied ligt ten noorden van rivier de Moezel en ten westen van de rivier de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en net als in de Ardennen kan het ook in de Eifel spoken. De verwachting voor de Grand Prix ziet er wisselend uit. De start van het raceweekend kan nat en koud zijn, maar dan komt er een verbetering aan en ziet het weer er op dit moment zeker niet verkeerd uit. Vrijdag worden de vrije trainingen verreden. Het is bewolkt en in de ochtend en begin van de middag passeert een koufront met regen. In de loop van de middag wordt het droger, maar het blijft bewolkt. De temperatuur komt ’s middags uit op 13 graden. Er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3.

Op zaterdag is het tijdens de laatste vrije training en kwalificatierondes prima weer. De zon komt geregeld tevoorschijn en er is maar een kleine kans op een bui. Het wordt frisser met een temperatuur van nog maar 9 graden. De matige wind waait uit het westen, windkracht 3.

Zondag is het dan tijd voor de Grand Prix . Het is wisselend bewolkt en er is kans op een bui, het droge weer houdt gewoon de overhand. Na een koude nacht met een temperatuur die daalt naar dichtbij het vriespunt wordt het in de middag maximaal 10 graden. Er staat een zwakke tot matige westenwind. /Bron: Weerman Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 Grand Prix van de Eifel in Duitsland