Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 in Hongarije - Kans op onweer en tropisch!

Weersverwachting Formule 1 in Hongarije – Kans op onweer en tropisch!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Hongarije komt er dit weekend aan. Zondag wordt deze verreden op de Hungaroring in Mogyoród en dat ligt vlakbij de hoofdstad Boedapest. Speciaal voor RaceXpress blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op het weer van de komende dagen. Het weekend verloopt tropisch heet met kans op onweer. De eerste Grand Prix werd in Hongarije verreden in 1930. De zomers verlopen in Boedapest erg warm en droog, de winters daarin tegen koud met geregeld sneeuw. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 26,5 graden. De hoogste temperaturen die ooit is opgetekend bedraagt zelfs 40,7 graden. Over de gehele maand valt zo’n 50 mm aan neerslag en de zon schijnt in juli gedurende 274 uur.

Op vrijdag worden de eerste en tweede vrije training afgewerkt. Het is dan zonnig met nauwelijks bewolking en het blijft droog. Er waait een zwakke zuidenwind en de temperatuur loopt op naar 32 graden.

Zaterdag is er flink wat zon, maar bestaat er vooral tijdens de derde vrije training kans op een (stevige) onweersbui. Het ziet er nu daar uit dat het tijdens de kwalificatierondes droog blijft, maar dat kan natuurlijk nog wat schuiven. Het zaterdag wordt even minder warm, het kwik loopt bij een matige westenwind op naar 29 graden.

Op zondag is het tijdens de Grand Prix van Hongarije tropisch heet. De zon schijnt en in de middag bestaat er een kleine kans op een onweersbui. Het wordt ’s middags 35 graden en de zuidenwind waait matig, windkracht 3 of 4. /Bron: Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 in Hongarije – Kans op onweer en tropisch!