Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 in Hongarije - Wisselvallig weertype!

Weersverwachting Formule 1 in Hongarije – Wisselvallig weertype!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Komend weekend wordt de Grand Prix van Hongarije verreden op de Hungaroring vlakbij de prachtige plaats Boedapest. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus, meteoroloog van onder andere RTV-Rijnmond en Buienradar vooruit op de komende dagen tijdens de GP van Hongarije. Kan Max Verstappen zijn eerste overwinning van het F1-seizoen binnenhalen? En heeft het weer invloed op de kansen van Verstappen? De eerste Grand Prix werd daar verreden in 1930. De zomers verlopen in Boedapest erg warm en droog, de winters daarin tegen koud met geregeld sneeuw. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 26,5 graden. De hoogste temperaturen die ooit is opgetekend bedraagt zelfs 40,7 graden. Over de gehele maand valt zo’n 50 mm aan neerslag en de zon schijnt in juli gedurende 274 uur.

Vrijdag worden de eerste en tweede vrije trainingen verreden met een wisselende bewolking. Momenten met zon worden afgewisseld dat het zwaar bewolkt is en gedurende de hele dag kan er een regenbui voorkomen. In de namiddag komt de zon vaker tevoorschijn. De wind waait zwak uit het noordwesten en het wordt 22 graden.

Op zaterdag is het tijd voor de laatste vrije training en de kwalificatie. Het is wisselend bewolkt en vooral in de middag kan er een regenbui vallen. De temperatuur komt uit op 23 graden en er waait een zwakke noordoostenwind.

Het weer tijdens de Grand Prix op zondag is op dit moment onzeker. Waarschijnlijk is er af en toe zon en moet rekening worden gehouden met een regen- of onweersbui. Echter een herhaling van het slechte weer van vorige week in Oostenrijk is uitgesloten. Waaien doet het nauwelijks, de wind waait zwak en komt uit het noordoosten. Het wordt met een middagtemperatuur van 24 graden een fractie warmer . Bron: Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 in Hongarije – Wisselvallig weertype!