Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 in Monaco; wat voor weer wordt het de komende dagen met de F1?

Weersverwachting Formule 1 in Monaco; wat voor weer wordt het de komende dagen met de F1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze week bevindt het Formule 1-circus zich in het Prinsendom Monaco. Het is alweer de vijfde Grand Prix van 2021. De race in Monte Carlo is een thuisrace voor veel F1-coureurs zoals onder andere Max Verstappen . In tegenstelling tot alle andere races vinden de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Monaco al op donderdag plaats. Speciaal voor RaceXpress blikt professioneel weerman Ed Aldus, bekend van RTV- Rijnmond en Buienradar , vooruit op de weersverwachtingen voor de komende dagen in Monaco. Op donderdag worden de eerste en tweede vrije trainingen verreden. Het weer is dan prachtig met volop zon, de zon schijnt maar liefst 13 uur. Het blijft droog en het wordt een aangename 20 graden. Er staat een matige zuidenwind, windkracht 3.

Vrijdag is een vrije dag voor de Formule 1-coureurs. Wel racen de junior klasses zoals de FIA Formule 2 en de FIA Formula Regional by Alpine in het supportprogramma. Tevens komt de Porsche Mobil 1 Supercup in actie met diverse Nederlanders. Ook dan is het mooi weer met veel zon en blijft het droog, al komt er gaandeweg de middag wel meer bewolking voor. Bij een matige zuidenwind wordt het opnieuw 20 graden.

Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatie. Alleen in de nacht naar zaterdag kan er een bui voorkomen. Overdag blijft het droog met zonnige perioden. Het wordt warmer met in de middag een temperatuur van 22 graden. De wind waait matig en komt uit het zuidoosten.

Ook tijdens de Grand Prix op zondag is het droog met flinke zonnige perioden. Het wordt opnieuw 22 graden en de matige wind komt uit het zuidoosten. Bron: Weerman Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 in Monaco; wat voor weer wordt het de komende dagen met de F1?