Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 in Portugal - aangenaam weer en zondag kans op regen

Weersverwachting Formule 1 in Portugal – aangenaam weer en zondag kans op regen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het komend weekend wordt voor de eerste keer een Formule 1 Grand Prix verreden in het Portugese Portimão . Speciaal voor RaceXpress bekijkt professioneel weerman Ed Aldus het weer voor de komende dagen. Het Autódromo Internacional do Algarve circuit ligt in de Algarve en is 4.692 kilometer lang. In oktober is het nog lekker weer in Portimão met een gemiddelde maximumtemperatuur van 24 graden. In de nacht daalt het kwik naar 14 graden. Er valt op 10 dagen regen, maar met 10 mm over de hele maand vallen de hoeveelheden erg mee. De warmste maanden zijn juli en augustus met in de middag een maximumtemperatuur van 28 graden en valt er vrijwel geen regen. De wind komt het gehele jaar vaak uit een noordwestelijke richting.

Het weer ziet er voor de coureurs, door een uitloper van het Azorenhoog, goed uit. Op zondag komt in de middag vanuit het noordwesten een zwak koufront dichterbij die later ook voor wat nattigheid zorgt.

Vrijdag is het tijdens de vrije trainingen fantastisch weer. De zon schijnt volop met een paar kleine wolkjes en het blijft droog. Er waait een matige westen tot noordwestenwind en de temperatuur loopt op naar een aangename 21 graden.

Zaterdag ziet het weer er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes ook goed uit. Het is een zonnige dag en het blijft droog. Het wordt 20 graden. De wind waait zwak of matig en komt uit het westen.

Op zondag wordt de Formule 1 verreden in Portimão . De dag begint met veel zon, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en in de loop van de middag valt er enige lichte regen. Veel regen wordt er niet verwacht, het zal gaan om 1 of 2 mm. Er staat meer wind dan de afgelopen dagen. De westenwind waait matig, windkracht 4. Bron: Weerman Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 in Portugal – aangenaam weer en zondag kans op regen