Het laatste formule 1 nieuws

Weersverwachting Formule 1 in Silverstone: On-Engels fraai zomerweekend

Weersverwachting Formule 1 in Silverstone: On-Engels fraai zomerweekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekend wordt de tiende Grand Prix van 2022 verreden in het Britse Silverstone . Het weer ziet er bijzonder goed uit dankzij een hogedrukgebied. Het weekend ziet er met de intrede van de sprintrace een stuk anders uit. De kwalificatie wordt vrijdag om 19:00 uur Nederlandse tijd gehouden en de sprintrace vindt zaterdag om 17:30 uur plaats. Tijdens de eerste vrije training op vrijdag schijnt de zon volop en is er vrijwel geen wolkje aan de lucht. Er waait een matige noordenwind en de temperatuur loopt op naar een zomerse 26 graden. Tijdens de kwalificatie is het slechts een paar graden koeler en nog steeds zonnig.

Zaterdag volgt de tweede vrije training en de sprintrace als kwalificatie voor de hoofdrace. Ook dan is het prachtig weer met veel zonneschijn en het blijft droog. Het wordt ’s middags 26 graden en de noordenwind waait zwak tot matig, windkracht 2 of 3.

Zondag komt er tijdens de Grand Prix geen verandering in het fraaie zomerweer. De zon schijnt die dag dan ook gedurende 14 uur en het blijft droog. Het kwik kan met 27 graden iets hoger uitkomen dan de dagen ervoor. De wind waait zwak tot matig uit het noorden- tot noordoosten.

Bron: Ed Aldus

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersverwachting Formule 1 in Silverstone: On-Engels fraai zomerweekend