Het laatste formule 1 nieuws

Weersvoorspelling dit F1 weekend in Oostenrijk spectaculair

Weersvoorspelling dit F1 weekend in Oostenrijk spectaculair

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

En we maken er een artikeltje over omdat het niet zonnig zal blijven. De weersvoorspelling dit F1 weekend gaat hopelijk voor een mooie race zorgen!

We worden dit Formule 1 -seizoen al heel erg verwend. De nek-aan-nek-race tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is episch. De zenuwinzinking van Valtteri Bottas is boeiend en achter de top 2 teams gebeurt er voldoende. Kortom: we hebben het naar ons zin. Maar het ziet er naar uit dat de eerstvolgende race (de GP van Stiermarken) nog leuker gaat worden.

Dat heeft namelijk te maken met de weersvoorspelling. Op dit moment is het weer fantastisch in Oostenrijk. Het is nu 31 graden warm en helemaal zonnig. Ook voor morgen en overmorgen staat er stralend weer op de planning in Spielberg bei Knittelfeld . Weersvoorspelling dit F1 weekend in Oostenrijk

Maar dan! Op vrijdag is er een 90% kans op onweer met flinke regenbuien. De temperatuur daalt naar zo’n 24 graden. Op zaterdag is er geen onweer, maar 70% kans op regen. Ook dan is de temperatuur zo’n 24 graden. Op zondag zal het kwik weer iets stijgen, maar zijn er wel weer onweersbuien.

Boze tongen beweren dat de FOM de weerbureau’s omkoopt om maar een spannende race te voorspellen. Mocht dat zo zijn, dan moeten ze alle bureau’s hebben omgekocht. Want meerdere bronnen geven aan dat het weer dat weekend flink zal gaan regenen en onweren. Verstappen

Of het bevorderlijk is voor Max Verstappen, weten we niet zeker. In Brazilië 2016 liet hij een masterclass regen-rijden zien. Echter, tijdens recentere races bleek zijn Red Bull iets minder van regen te houden dan de Nederlander. Het zal in elk geval voor veel spektakel in de kwalificatie en de race zorgen. Ook leuk: er is weer publiek bij om te bedanken!

Let op: aankomende race is de GP van Stiermarken. Direct daarop volgt de GP van Oostenrijk, op hetzelfde circuit. Hopelijk wederom met onvoorspelbare weersomstandigheden. Ook interessant!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersvoorspelling dit F1 weekend in Oostenrijk spectaculair