Het laatste formule 1 nieuws

Weersvoorspelling Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021

Weersvoorspelling Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorig jaar werden twee Formule 1 -races verreden op het circuit van Silverstone. Max Verstappen ging toen eenmaal er met de winst vandoor. Kan hij dat kunstje dit jaar herhalen en zijn voorsprong op concurrent Lewis Hamilton verder uitbreiden? Qua weer is er in ieder geval geen vuiltje aan de lucht, want er staan een paar prachtige zomerdagen op het programma voor grote delen van Groot-Brittannië.

De eerste vrije training en kwalificatie op vrijdag verlopen droog en flink zonnig met ongeveer 25 graden. Dat weerbeeld verandert nauwelijks tijdens het weekend, alleen de temperatuur valt nog een stukje hoger uit. De kwalificatie op vrijdag bepaalt de startvolgorde van de coureurs op zaterdag tijdens de sprintkwalificatie. Deze sprintrace zal uitmaken wie zondag op poleposition mag starten.

Het is de eerste keer dat de startvolgorde van de Formule 1 op deze manier wordt uitgemaakt. Zondag tijdens de race, tussen 16:00 en 18:00 uur Nederlandse tijd, komt de temperatuur ruim boven 25 graden uit. Omdat de luchtvochtigheid laag is, voelt het niet benauwd aan. In de volle zon kan het asfalt op het circuit behoorlijk heet worden en dat zal de slijtage van de banden beïnvloeden. Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersvoorspelling Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021