Het laatste formule 1 nieuws

Weersvoorspelling: Opnieuw koude temperaturen tijdens de race en regen blijft uit

Weersvoorspelling: Opnieuw koude temperaturen tijdens de race en regen blijft uit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat voor de deur en de race op het circuit van Silverstone zorgt veelal voor spektakel. Van de weersomstandigheden gaat het in ieder geval niet komen, want de kans op regen is dit weekend heel klein.

De eerste drie races van het Formule 1-seizoen hadden allemaal wel een grote kans op regen. Zo werden de kwalificaties in de tweede race van Oostenrijk en de Grand Prix van Hongarije verreden in de regen en was er ook wat lichte regen voor de Hongaarse GP. Dit is echter niet e verwachting voor de Britse Grand Prix. Ideale temperatuur voor Mercedes

Op vrijdag is nog de grootste kans op regen met 20 procent, zo meldt Weather.com , maar op zaterdag en zondag is die kans maar 10 procent. Ook de temperatuur is niet ideaal. Op vrijdag is het nog meer dan dertig graden, maar de omstandigheden waaronder Mercedes in het verleden minder presteerde, zien we niet op zaterdag en zondag.

Op zaterdag en zondag is het namelijk bewolkt en net aan twintig graden. De dalende temperatuur is normaal in het voordeel van Mercedes, dat überhaupt al een grote voorsprong heeft op de concurrentie. Met de juiste temperatuur en ook nog eens een ideale baan voor het team, lijkt niks een overwinning van Lewis Hamilton of Valtteri Bottas in de weg te staan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weersvoorspelling: Opnieuw koude temperaturen tijdens de race en regen blijft uit