Het laatste formule 1 nieuws

Weerupdate Bahrein: Men baant zich door een zandstorm richting circuit

Weerupdate Bahrein: Men baant zich door een zandstorm richting circuit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft dit weekend tot nu toe geluk gehad met de weersomstandigheden. Vrijdag was het een stralende dag en hoewel het zaterdag begon te waaien, was het ook toen nog goed te doen. Op de racedag blijkt dat een ander verhaal.

De wind is namelijk behoorlijk met kracht toegenomen en komt nu met windkracht zes uit noordwestelijke richting. Hier in West Europa liggen we daar niet wakker van, maar in de woestijn betekent dit dat er veel zand de lucht in waait. Journalisten onderweg naar het circuit hebben daar al kennis mee gemaakt. La tormenta de arena sobre @BAH_Int_Circuit en ciernes o solo será como esto?. De momento mucho viento y arena en suspensión. Otro imponderable. Hasta el viento está en contra nuestra debe decir @LewisHamilton pic.twitter.com/plcdigIcCC — F1 DESDE DENTRO (@PressRacing) March 28, 2021 Rugwind maakt bepaalde bochten lastig

De wind komt overigens ongeveer uit dezelfde richting als tijdens de kwalificatie gisteren. De coureurs hebben daar vooral last van als ze de wind in de rug hebben. Dit betekent dat ze vooral in bocht 2, 10, 11 en 13 moet oppassen dat de achterkant van de auto niet uitbreekt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weerupdate Bahrein: Men baant zich door een zandstorm richting circuit