Het laatste formule 1 nieuws

Wehrlein woedend na mislopen Formule E-overwinning vanwege technicaliteit

Wehrlein woedend na mislopen Formule E-overwinning vanwege technicaliteit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pascal Wehrlein is niet te spreken over de beslissing van de FIA om hem te diskwalificeren voor de eerste E-Prix van Mexico. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat een boete meer dan genoeg zou zijn geweest voor dit soort overtreding.

Wehrlein doet dit weekend uitstekende zaken in Mexico. De Duitser wist de groepsfase van de kwalificatie als snelste af te sluiten, waarna hij door mocht naar Superpole. Hij mocht tijdens die laatste kwalificatie als laatste coureur de baan op, verreed een uitstekende ronde, en wist toen de felbegeerde pole positie achter zijn naam te schrijven. Hiermee wist hij voorafgaand aan de race al vier punten te verdienen. De Porsche-coureur kende een goede start en wist uiteindelijk zonder al te veel problemen naar de overwinning te rijden, al had hij in de slotfase van de race vrij weinig energie over.

Artikel gaat verder onder video

Halverwege de race maakte de wedstrijdleiding bekend dat Wehrlein under investigation was vanwege een ‘technische overtreding.’ Vlak nadat de Duitser over de finishlijn was gekomen, maakte men bekend dat hij gediskwalificeerd zou worden. Wehrlein baalt als een stekker. “Vandaag had een geweldige dag voor ons moeten zijn met pole position en een dominante overwinning in de race”, steekt hij van wal op Instagram. “Maar we werden gediskwalificeerd omdat we de bandenset voor de race niet hadden aangegeven. Ditzelfde gold overigens ook voor drie andere coureurs.” Onbegrip

“Als je ons drie sets geeft voor het raceweekend, dan kan ik begrijpen dat je een straf uitdeelt als er iets illegaals gedaan wordt of als we een voordeel hadden verkregen door iets te doen wat niet correct was. Maar niet voor een formaliteit”, vervolgt Wehrlein. “Ik sta volledig achter mijn team, we hebben vandaag geweldig werk geleverd”, benadrukt hij. “Als het zo belangrijk voor je is om te weten welke van de drie sets we gebruiken voor de race, ga dan gewoon f****** kijken in het half uur dat de banden op de auto worden gemonteerd.”

“Het is jammer dat al het harde werk en de voorbereiding van zoveel mensen door een formaliteitsfout in de prullenbak terechtkomt. Het doet pijn”, voegt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wehrlein woedend na mislopen Formule E-overwinning vanwege technicaliteit