Het laatste formule 1 nieuws

Wekdienst 31/8: Stille tocht voor Tanja Groen • Afghaanse evacués naar Heumensoord

Wekdienst 31/8: Stille tocht voor Tanja Groen • Afghaanse evacués naar Heumensoord

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ANP, bewerking NOS Goedemorgen! In Maastricht wordt vandaag studente Tanja Groen herdacht, ze verdween 28 jaar geleden. En de eerste Afghaanse evacuees gaan naar Heumensoord.

Eerst het weer: Lokaal eerst wat mist of nevel. Verder zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Het wordt 19 tot 23 graden bij een matige wind uit het noorden. Weerplaza Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor . Wat kun je vandaag verwachten?

In Maastricht wordt een stille tocht voor Tanja Groen gehouden, de studente verdween 28 jaar geleden spoorloos. Ook wordt stilgestaan bij de dood van Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever die zich jarenlang inzette voor deze verdwijningszaak.

De eerste Afghaanse evacués gaan naar het paviljoen in Heumensoord, bij Nijmegen. Het gaat in eerste instantie om mensen die nu nog in Harskamp en Amsterdam in kazernes zijn ondergebracht.

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem komt waarschijnlijk met een uitspraak over de afgegeven stikstofvoorziening van circuit Zandvoort: mag de Formule 1-race doorgaan vrijdag? Milieuclub Mobilisation for the Environment wil dat de vergunning voor het organiseren van de Formule 1 in Nederland alsnog wordt geschorst.

Om 13.30 uur houdt bondscoach Louis van Gaal een persconferentie, op de dag voor de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Via de livestream van NOS Sport is de persconferentie live te volgen.

Wat heb je gemist?

Alle Amerikaanse militairen zijn vertrokken uit Afghanistan . President Biden schrijft in een verklaring dat het laatste vliegtuig gisterochtend vroeg lokale tijd is opgestegen uit Kabul, een dag voor de deadline.

Twintig jaar Amerikaanse militaire aanwezigheid in Afghanistan is nu voorbij. Volgens minister Blinken van Buitenlandse Zaken proberen Amerikaanse diplomaten vanaf nu vanuit Qatar achtergebleven burgers te helpen met evacueren. Ander nieuws uit de nacht: ‘Dodental orkaan Ida gaat zeker oplopen, herstel schade kan maanden duren’: Veel inwoners van de Amerikaanse staat Louisiana zitten zonder elektriciteit. En het alarmnummer is niet bereikbaar, doordat ook telefoonverbindingen zijn uitgevallen. Politie: gebruik foto’s van kentekencamera’s bij ernstige delicten: Het gaat om camera’s die onderdeel zijn van het Automatic Number Plate Recognition-systeem. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wekdienst 31/8: Stille tocht voor Tanja Groen • Afghaanse evacués naar Heumensoord