Het laatste formule 1 nieuws

Wekenlang muziekfestijn in binnentuin De Voorste Venne: ‘Sinds Klein’ is klaar voor Plein Fontein

Wekenlang muziekfestijn in binnentuin De Voorste Venne: ‘Sinds Klein’ is klaar voor Plein Fontein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Niek Ottema (r) en Tom Verharen bij de fontein in de binnentuin van De Voorste Venne in Drunen © Roel van der Aa Aan enthousiasme geen gebrek bij het Drunense duo Niek Ottema (23) en Tom Verharen (25). Het tweetal kan niet wachten tot het donderdag 1 juli is. Dan is de aftrap van Plein Fontein, een evenement waarmee ze deze zomer naam willen maken.

De eerste avond nog zonder artiesten, maar vervolgens gaan drie weken lang dj’s, bands en artiesten op vrijdag en zaterdag voor het nodige vertier zorgen. Steeds vanaf het einde van de middag tot 23.00 uur. ,,Als het goed gaat lopen, willen we de hele zomer door. Heel juli, augustus en september, dat zou het allermooiste zijn.”

Het programma hebben ze al grotendeels rond. Namen noemen ze liever nog niet, maar ze beloven een gevarieerd aanbod. Niet alleen acts, namen en genres die de jeugd aanspreken, ook andere doelgroepen moeten aan hun trekken komen. Vanavond (dinsdag, red.) komen ze met de namen én start de kaartverkoop. 1 juli is de entree gratis en is iedereen vanaf 18.00 uur welkom. Aanmelden daarvoor kan via de online kaartverkoop, verder geldt ‘vol is vol’. Meer informatie via social media (@pleinfontein).

Hoe ze aan de bands en artiesten komen? Uiteraard werken ze samen met De Voorste Venne. Maar Verharen en Ottema hebben zelf inmiddels ook de nodige contacten in ‘het wereldje’. Het duo treedt immers regelmatig op in verschillende steden; Verharen vooral als dj, Ottema vooral als mc (microfonist). Eind 2019 was er de uitverkochte feestavond in Hart van Drunen . Onlangs nog het ‘binnenterrasfeest’ Zittend Piecken bij Wijnand van Delft.

Toen was het duo nog bekend als ‘Doorweekt’, maar de Drunense vrienden willen nieuwe stappen zetten, verder professionaliseren. Dus is het tijd voor een nieuwe naam: Sinds Klein. ,,Omdat we elkaar al ‘sinds klein’ kennen.” Veel mensen, zeker van onze leeftijd, kennen De Voorste Venne niet van dichtbij, laat staan de fontein. Maar het is echt een prachtige, unieke plek Tom Verharen en Niek Ottema, organisatoren Plein Fontein Ze zijn in elk geval blij met de kans die ze nu krijgen bij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wekenlang muziekfestijn in binnentuin De Voorste Venne: ‘Sinds Klein’ is klaar voor Plein Fontein