Het laatste formule 1 nieuws

Wel of geen DRS op nieuwe F1-bolides in 2022?

Wel of geen DRS op nieuwe F1-bolides in 2022?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1 Krijgt de nieuwe generatie F1-bolides waarmee vanaf volgend jaar zal gereden worden wel of geen DRS? Daarover bestaat nog steeds geen duidelijkheid.

Tijdens het raceweekend in Silverstone stelde de Formule 1 een model op ware grootte voor van een F1-bolide die volgens de nieuwe reglementen gebouwd is. De wagen ziet er helemaal anders uit dan de huidige F1-bolides en moet het mogelijk maken om de wagen die voor je rijdt beter te kunnen volgen.

“Wat mij verteld is binnen het team waarmee ik aan het project werk is dat iedereen gelooft dat het zal werken,” aldus Brown volgens ‘Motorsport-Total’ over de inhaalmogelijkheden met het nieuwe model van de F1-bolides in 2022.

Je voorganger volgen en inhalen zou dus vlotter moeten kunnen gaan. Theoretisch zou dat zonder DRS ook moeten lukken maar betekent dat ook dat DRS van de wagens zal verdwijnen?

“We zullen het echter pas zeker weten wanneer we de baan op gaan dus ik denk dat het een goed idee is om DRS momenteel nog te behouden,” aldus Brawn.

“Vervolgens zouden we, net als met de sprintkwalificatie, de wagens de baan op moeten laten gaan en zien of het werkt zoals verwacht. Zijn er aanpassingen noodzakelijk, hebben ze DRS nodig, moeten we het gedurende een kortere of langere periode voorzien?”

“We werkken initieel alleen met data, tekeningen en visuele hulpmiddelen. Maar tot we de baan op gaan weten we het niet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wel of geen DRS op nieuwe F1-bolides in 2022?