Het laatste formule 1 nieuws

Welke coureur gaat Red Bull testen in Abu Dahbi? "We kunnen Nigel Mansell vragen"

Welke coureur gaat Red Bull testen in Abu Dahbi? “We kunnen Nigel Mansell vragen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over de Young Driver Test die na het seizoen wordt verreden in Abu Dhabi is binnen de Formule 1 consternatie ontstaan door de deelname van Fernando Alonso. De Spaanse coureur heeft dispensatie gekregen en dat fronst de wenkbrauwen.

Alonso maakt komend seizoen zijn comeback in de Formule 1 als coureur van Renault . Om hem zoveel mogelijk te laten wennen aan de huidige Formule 1-auto’s heeft zijn toekomstige werkgever het voor elkaar gekregen om hem deel te laten nemen aan de Young Driver Test. De naam van de test zegt het al; deze dagen zijn bedoeld om de jonge, onervaren coureurs aan het echte werk te laten ruiken. Met zijn leeftijd en staat van dienst kun je niet zeggen dat Alonso een ‘Young Driver’ is. Tijdens de persconferentie voor de teambazen werd Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd naar zijn mening over de kwestie. De Brit liet weten geen enkel probleem te hebben met de deelname van Alonso aan de test na het seizoen. Hij voegde daaraan toe ook geen bezwaar te maken wanneer Sebastian Vettel gaat rijden in een auto van Racing Point of Carlos Sainz Jr. in een Ferrari .

Horner is er zelf nog niet uit wie er voor Red Bull achter het stuur kruipt. Gekscherend zei hij een beroep te doen op een oudgediende. “Gezien het feit dat hij is geclassificeerd als een Young Driver, kunnen wij misschien Nigel krijgen. Hij is immers nooit met pensioen gegaan. We kunnen Nigel Mansell vragen om de test te doen voor de jonge coureurs”, grapte hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Welke coureur gaat Red Bull testen in Abu Dahbi? “We kunnen Nigel Mansell vragen”