Het laatste formule 1 nieuws

Welke Formule 1-coureurs moeten zich zorgen maken over hun F1-stoeltje?

Welke Formule 1-coureurs moeten zich zorgen maken over hun F1-stoeltje?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Silly-season in de Formule 1 is alweer in volle gang. Toppers als Max Verstappen , Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Carlos Sainz en Lando Norris hoeven zich geen zorgen te maken. Na zes spannende Grands Prix is het tijd om te kijken hoe sommige coureurs tot nu toe hebben gepresteerd in het F1-seizoen 2021 . Sommige coureurs zullen de komende weken en maanden echt moeten verbeteren, anders lopen ze het risico hun F1-zitje nog tijdens dit seizoen of anders voor volgend jaar te verliezen. F1 2021 is eigenlijk nog maar net op gang geschoten, maar na zes races zijn er al coureurs die er een tandje bij moeten doen na een teleurstellende start.

Hoogvliegers zijn zonder meer Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc, maar ook Sergio Perez en Sebastian Vettel lijken steeds meer op stoom te komen. Waar hoogvliegers zijn, zijn er ook altijd anderen die het minder goed doen.

Valtteri Bottas
Bottas is zo’n laagvlieger, helemaal met het potentieel onder zijn kont. Valtteri is het seizoen slecht begonnen, want na zes races staat hij zesde in het rijderskampioenschap. De Fin heeft wel pech gehad tijdens races, maar het valt op dat Valtteri Bottas qua snelheid bijna altijd zoek wordt gereden door Hamilton, in nota bene dezelfde auto. Toen de Fin in Imola en Azerbeidzjan worstelde om met zijn Mercedes in de top 10 te komen, zat Hamilton tijdens de kwalificatie en de race vooraan in het veld. In Monaco leek Bottas terug maar hij had het geluk zo vast als een handvol vliegen. Tijdens de pitstop kon zijn wiel niet gewisseld worden en hij viel uit. Hamilton had in Monaco gewoon een slechte dag.

De strijd aan de kop is wat heftiger dan de vorige seizoenen, Mercedes lijkt ook wat minder dominant te zijn, maar je zou verwachten dat Bottas wel voor de podiumplaatsen zou moeten kunnen rijden, of in elk geval in de buurt daarvan. Bottas moet zich verbeteren, ook omdat George Russell staat te trappelen om in de Mercedes waar nu nog nummer 77 op staat, plaats te nemen. De geruchten nemen steeds meer toe dat er […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Welke Formule 1-coureurs moeten zich zorgen maken over hun F1-stoeltje?