Het laatste formule 1 nieuws

Wereldwijd lof voor Verstappen na zege: "Een heilige in wording"

Wereldwijd lof voor Verstappen na zege: “Een heilige in wording”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met op het oog speels gemak was Max Verstappen van start tot finish de baas in Abu Dhabi. De Nederlander zette zijn eerste poleposition van het seizoen moeiteloos om in zijn tiende Grand Prix-overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Valtteri Bottas eindigde de race op ruim vijftien seconden, Lewis Hamilton op achttien.

In de internationale media ging de dominantie van de Red Bull -coureur niet onopgemerkt voorbij. Het Britse BBC zag hoe lokale held Hamilton geen vuist kon maken. “Van begin tot eind was Verstappen in controle na zijn verrassende poleposition op zaterdag. Bottas kon Max niet bijhouden en Hamilton, die wel wat meer pace dan de Fin leek te hebben, was ook niet bij machte om dichterbij te komen.”

Sky Sports omschreef de overwinning van Verstappen als ‘verpletterend’. “Hij en Red Bull waren onverwachts dominant in Abu Dhabi. Hij zette Mercedes op zij alsof het niks was en reed op indrukwekkende wijze naar de overwinning op het Yas Marina circuit. Van begin tot einde zag het er erg comfortabel uit.”

Artikel gaat verder onder de afbeelding . In het land van Ferrari, Italië, werd Max Verstappen op handen gedragen na zijn tweede overwinning van het jaar. “Super Max”, kopte de Italiaanse Gazzetta dello Sport . “Nadat George Russell in Bahrein de discussie opende over hoe goed Hamilton is, heeft Verstappen die discussie over de beste F1-coureur geopend.

“Het is jammer dat Max zijn talent slechts zelden kan laten zien, omdat de Red Bull-bolide niet altijd even goed is. Hij won deze zondag in ieder geval met autoriteit en nu kan hij alleen maar hopen op een sterkere Honda-motor in 2021. Hij gaf een signaal af aan de concurrentie en laat zien dat hij de strijd met Mercedes aan wil gaan. Als Red Bull en Honda hem een goede wagen geven, dan is het zeker dat Super Max het gevecht met Lewis aan kan gaan.”

In de Corriere dello Sport deden ze er nog een schepje bovenop. “Verstappen reed vooraan het veld geweldig. Max is een heilige in wording en verdient volgend jaar een snellere Red Bull. In deze saaie race konden we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wereldwijd lof voor Verstappen na zege: “Een heilige in wording”