Het laatste formule 1 nieuws

Weug (16) eerste vrouw in Ferrari Driver Academy: 'Mijn droom is Formule 1'

Weug (16) eerste vrouw in Ferrari Driver Academy: ‘Mijn droom is Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit artikel bevat een video. 2:22 “Het is al superbijzonder om bij Ferrari te zijn. Maar om dan ook nog de eerste vrouw te zijn, dat maakt het nog specialer.” Het zijn de opgewekte woorden van de 16-jarige autocoureur Maya Weug. Even daarvoor heeft ze te horen gekregen dat ze als eerste vrouw ooit is toegelaten tot de Ferrari Driver Academy.

Weug heeft een Nederlandse vader, een Belgische moeder en is geboren en getogen in Spanje. Afgelopen tijd bleek zij de sterkste in het door de Italiaanse Formule 1-stal georganiseerde “Girls on Track-Rising Stars”. Een programma dat is opgezet om jong, vrouwelijk racetalent een kans te geven in de autosport.

“Het is altijd mijn droom geweest om bij Ferrari te komen en om er nu echt te staan is geweldig”, reageert Weug in gesprek met de NOS. Beste van 70 gegadigden

Samen met 69 anderen begon Weug aan het traject. Na de eerste schifting bleven er twintig coureurs over en uiteindelijk moest ze met drie anderen strijden om het felbegeerde plekje in de Ferrari Driver Academy.

Onder meer de huidige Formule 1-coureurs Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull), Mick Schumacher (Haas F1) en Lance Stroll (Aston Martin) gingen haar voor. Vrouwen in de Formule 1

In de historie van de Formule 1 zijn er maar twee vrouwen geweest die een race hebben verreden. Maria Teresa de Filippis was in 1958 de eerste, Lella Lombardi in 1975 de tweede. Sindsdien hebben verschillende vrouwelijke coureurs tevergeefs geprobeerd een stoeltje te bemachtigen.

Om die kans te vergroten werd in de 2019 de W Series in het leven geroepen, een raceklasse om meer vrouwen op te leiden voor een carrière in de Formule 1. Ze mocht haar krachten meten met de drie andere gegadigden op het befaamde testcircuit van Maranello. Iets dat flinke indruk op haar maakte.

“De eerste keer dat ik daar binnenkwam was niet normaal. De eerste keer dat je dat rode shirt en de rode schoenen aantrekt. Daar krijg je gewoon kippenvel van. Als ik er nu aan denk, krijg ik er nog steeds kippenvel van.” Carlos Sainz

Ook kwam ze daar oog in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Weug (16) eerste vrouw in Ferrari Driver Academy: ‘Mijn droom is Formule 1’