Het laatste formule 1 nieuws

"Wie de betere coureur is, is niet op een andere manier te verklaren"

“Wie de betere coureur is, is niet op een andere manier te verklaren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kees van de Grint is natuurlijk voor bekend als de bandenspecialist van Bridgestone ten tijde van de dominantie van Michael Schumacher en Ferrari . In diens jonge jaren heeft hij echter ook al met Schumacher samengewerkt en hetzelfde geldt voor Lewis Hamilton .

Met Schumacher deed Van de Grint dat in de Formule 3 en met Hamilton in het karten. Hij is dus één van de weinige mensen die een redelijke vergelijking kan maken tussen beiden coureurs. Toch laat hij de statistieken spreken als hem in Formule 1 Café op Ziggo Sport wordt gevraagd wie de beste van de twee is.

Hamilton is volgens hem de beste om de simpele reden dat hij nu meer gewonnen heeft. “Wie de beste coureurs is, is niet op een andere manier te verklaren. Verder is het een kwestie van smaak” , aldus Van de Grint, die overigens wel een duidelijk verschil in stijl zag tussen de jonge Schumacher en jonge Hamilton. Schumacher al vroeg meer een strateeg

Van de Grint haalt daarbij een anekdote aan van een Formule 3 race waar Schumacher er bewust voor koos om niet te trainen met de snelle kwalificatieband en zich liever wilde voorbereiden op de race. “Dat vond ik uitzonderlijk. Hij was en is een strateeg”.

Toen Van de Grint het kartteam met Hamilton en Nico Rosberg begeleidde, koos Hamilton er in een vergelijkbare situatie voor om wel voor de snelle band te kiezen, terwijl Rosberg juist degene was met iets meer strategisch inzicht en voor de langzamere raceband koos.

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Wie de betere coureur is, is niet op een andere manier te verklaren”