Het laatste formule 1 nieuws

Wie is Jack Aitken? Dit is de vervanger van Russell bij Williams

Wie is Jack Aitken? Dit is de vervanger van Russell bij Williams

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aitken maakt door de tijdelijke overstap van Russell naar Mercedes zijn racedebuut in de Formule 1. Hij vormt tijdens de Grand Prix van Sakhir op de ‘Outer Loop’ van het Bahrain International Circuit een team met vaste rijder Nicholas Latifi. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over Aitken en waarom hij opgeroepen is door Williams. Wie is Jack Aitken?

De Brits-Koreaanse coureur Jack Aitken is de officiële reservecoureur van Williams. Dit seizoen is hij namens Campos ook actief in de Formule 2. De 25-jarige Londenaar begon zijn loopbaan in de autosport in 2012 en heeft sindsdien rustig maar gestaag gewerkt aan zijn carrièrepad. In zijn eerdere jaren maakte hij al deel uit van de Renault Sport Academy maar in 2020 werd hij opgenomen in het talentenprogramma van Williams. In dat programma zitten ook Dan Ticktum, Roy Nissany en Jamie Chadwick. Waarom vervangt hij George Russell?

Jack Aitken, Williams FW43 Na de positieve coronatest van Lewis Hamilton besloot Mercedes om haar protegé Russell een kans te geven in de WK-bolide. Russell maakt al sinds 2017 deel uit van het talentenprogramma van Mercedes. De Duitse autofabrikant ondersteunde de Brit in de jaren dat hij de titels in de GP3 en Formule 2 won. Bovendien werkte hij diverse tests af voor het topteam. Russell wordt al jaren genoemd als toekomstig coureur van het fabrieksteam van Mercedes. De afwezigheid van Hamilton geeft de equipe de ideale gelegenheid om de prestaties van Russell van dichtbij te aanschouwen. De afgelopen twee seizoenen reed hij voor Williams in de achterhoede van het Formule 1-veld.

Stoffel Vandoorne , de officiële reservecoureur van het Mercedes F1 Team, is ook afgereisd naar Bahrein. Zijn laatste Formule 1-kilometers met recent materiaal dateren echter alweer uit 2018, toen hij bij McLaren een team vormde met Fernando Alonso. De Belg, actief voor het Formule E-team van Mercedes, werd overwogen als vervanger van Russell bij Williams maar het Britse team koos ervoor om de vaste reservecoureur Aitken zijn Formule 1-debuut te laten maken. Ook Ticktum staat ingeschreven als reservecoureur van Williams, maar hij heeft niet de benodigde superlicentiepunten achter […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wie is Jack Aitken? Dit is de vervanger van Russell bij Williams