Het laatste formule 1 nieuws

‘Wie nu nog denkt dat Max niet klaar is voor de titel: kom onder die steen weg’

‘Wie nu nog denkt dat Max niet klaar is voor de titel: kom onder die steen weg’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Terugkijkend op de pas verreden Grand Prix van Monaco, het historische moment waarop Max Verstappen voor het eerst in zijn carriere de leiding in het kampioenschap wist te pakken, stellen Formule 1 -kenners Allard Kalff en Kees van der Grint niet alleen dat dit slechts het begin is, maar zien ze ook hoe Verstappen mentaal klaar lijkt de wereldtitel naar zich toe te trekken.

“Max heeft het volledig waargemaakt, met een foutloze race” , begint Kalff het gesprek met Kees van der Grint in de meest recente RTL GP Slipstream . “Zelfs een foutloos weekend, hij had niet beter gekund en had ook absoluut geen concurrentie.” Klaar voor de titel

De twee kenners speculeren vervolgens over de gereedheid van Verstappen om wellicht de wereldtitel te grijpen dit jaar. Hierover zijn ze eensgestemd: “Als mensen nu denken dat hij nog niet klaar is om wereldkampioen te worden, dan lig je ergens onder een steen. … Men moet ook ophouden te zeggen dat hij jong of onvolwassen is, hij staat er nu gewoon en heeft de kans om wereldkampioen te worden” , aldus van der Grint.

Kalff doet er nog een schepje bovenop, door te stellen dat Verstappen simpelweg kampioenschapsklaar de koningsklasse van de autosport ingestapt is, maar nog moest wachten op toereikend materiaal. Kalff: “Als hij afgelopen jaar een gelijkwaardige machine had, had hij ook kans gemaakt om wereldkampioen te worden. Toen was hij er ook al klaar voor. Het is gewoon een kwestie van tijd geweest voordat hij een auto kreeg waar hij alles uit kon halen. Hij is simpelweg wereldkampioenschaps-materiaal.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Wie nu nog denkt dat Max niet klaar is voor de titel: kom onder die steen weg’