Het laatste formule 1 nieuws

Wie stopt het dominante Mercedes op Silverstone?

Wie stopt het dominante Mercedes op Silverstone?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Komend weekend strijkt het Formule 1-circus neer op de bakermat van de Formule 1. Op het oude vliegveld werd in 1950 de eerste Formule 1 Grand Prix ooit verreden. Door de decennia heen is het circuit een aantal keren flink onder handen genomen tot het 5.891 meter lange circuit dat het nu is. Een circuit dat geschikt is voor Red Bull ? Op papier misschien niet.

Het circuit kenmerkt zich namelijk door een mix van langzame, medium- en hogesnelheidsbochten. De beroemde bochtennamen doen bij menigeen direct een belletje rinkelen. Wat te denken van Maggots and Beckets, Chapel, Stowe Corner en Copse Corner. Zelfs de rechte stukken dragen iconische namen als Hangar Straight en Wellington Straight.

De laatste overwinning van het team uit het nabijgelegen Milton Keynes stamt uit 2012. Sindsdien zijn alle races op één na gewonnen door Mercedes , vijf keer was het Lewis Hamilton die de trofee voor de overwinning namens Mercedes omhoog hield. Dat hij de grote favoriet is voor de overwinning is een understatement, zeker gezien de uitstekende vorm die Mercedes aan de dag legde in de eerste drie races van 2020.

Als Red Bull echter ergens kan verrassen, dan is het wel op Silverstone, aangezien niemand het daar aan ziet komen. Het roemruchte circuit mag een écht Mercedes-circuit genoemd worden. Motorvermogen en een goed aerodynamisch pakket gaan hand in hand en laat de bolides van Duits-Britse makelij nu al jaren allround de sterksten zijn. Mocht Mercedes dus het bestaande gat handhaven of zelfs uitbreiden, dan wordt 2020 een lastig verhaal, te meer omdat we over een week nog eens Silverstone aandoen. Max Verstappen heeft echter iets om zich aan vast te klampen komend weekend. Red Bull komt met aerodynamische updates die de balansproblemen van de afgelopen races op moeten lossen. Of dat genoeg is om de achterstand op Mercedes, die geschat wordt op zo’n vier tienden per ronde, te dichten, zal moeten blijken. Niet alleen moet Red Bull met een goed chassis het sterke ontwerp van Mercedes evenaren, het moet ook een tekort aan pk’s van de Honda-motor compenseren.

Overigens is Red Bull niet het enige team dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wie stopt het dominante Mercedes op Silverstone?