Het laatste formule 1 nieuws

Williams Advanced Engineering en Italdesign met elkaar in zee

Williams Advanced Engineering en Italdesign met elkaar in zee

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Williams Advanced Engineering (WAE) haakt niemand minder dan het Italiaanse Italdesign aan. De twee bedrijven gaan samen kant en klare modulaire EV-platforms aanbieden waar andere autofabrikanten straks van kunnen profiteren.

Williams Advanced Engineering, een tak van Formule 1-team Williams, heeft sinds 2017 een modulair platform voor elektrische auto’s in de ontwikkelingskamers staan dat luistert naar de naam EVX. Het EVX-platform komt onder meer met een geïntegreerd accupakket dat deel uitmaakt van het chassis en daarmee de stijfheid van het geheeld vergroot. Het EVX-platform kan door diverse autofabrikanten worden gebruikt, zo gaf William Advanced Engineering enkele jaren geleden aan en die boodschap hernieuwt het bedrijf nu. Om een nog completer product aan te kunnen bieden, gaat Williams Advanced Engineering nu een samenwerking aan met Italdesign.

Fabrikanten die bij Williams Advanced Engineering aankloppen, krijgen van het bedrijf het modulaire EVX-platform geleverd waar Italdesign onder meer veiligheidssystemen en een infotainmentsysteem inbouwt. Daarnaast tekent Italdesign maar wat graag een koets om het geheel in. We krijgen alvast een impressie van een cross-over, sedan, coupé en cabriolet voorgeschoteld. Verwacht echter niet dat het modulaire platform onder volumemodellen en plek krijgt. De twee bedrijven geven aan dat de basis geschikt is voor auto’s in de bovenste laag van het premiumhoekje van autoland en noemt modellen als “[…] high performance GT’s, cross-overs en sedans”. Elk te bouwen model is gelimiteerd tot 10.000 stuks waarvan Italdesign er zelf 500 kan bouwen. Het EVX-platform en de bijbehorende elektromotoren en accupakketten zijn volgens Williams Advanced Engineering geschikt voor vermogens tot 1.360 pk en voor een elektrische longinhoud van 104 tot 160 kWh. De basis is geschikt voor auto’s met een wielbasis van 2,9 tot 3,1 meter en biedt de mogelijkheid voor achter- en vierwielaandrijving.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams Advanced Engineering en Italdesign met elkaar in zee