Het laatste formule 1 nieuws

Williams: Banden laten werken moeilijk als het koud blijft op Zandvoort

Williams: Banden laten werken moeilijk als het koud blijft op Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bandenleverancier Pirelli heeft de drie hardste compounds uit hun arsenaal genomineerd voor de eerste Grand Prix van Nederland sinds 1985 . Dat houdt in dat de C1 de hardste band is, met de C2 als medium en de C3 als soft. Deze compounds werden het laatste gebruikt in Barcelona en Silverstone, circuits die net als

Tegelijkertijd ziet Robson ook kansen voor : “Dit kan echter ook zorgen voor een gelijker speelveld.” Of de zorgen van Robson over gegrond zijn, blijft even afwachten. De weersverwachting voor het komende weekend is dat de temperatuur in de loop van het weekend gaat oplopen. Vrijdag wordt het tussen de 17 en 21 graden, zaterdag loop het kwik op Zandvoort op naar zo’n 20 graden en op zondag wordt het rond de 22 graden. Bovendien lijkt het zonniger te worden naar mate het weekend vordert, wat ervoor zorgt dat de baantemperatuur in de loop van het weekend ook gaat stijgen. Spannende kwalificatie op “fantastisch circuit”

Hoewel Circuit Zandvoort 36 jaar afwezig is geweest op de Formule 1-kalender, hebben de meeste coureurs al wel wat ervaring op de omloop. Die dateert uit klassen als de Formule Renault 2.0 en de Euroseries Formule 3, en races als de Masters of Formula 3. Ook heeft meermaals op het circuit gereden. Hij noemt Zandvoort een “fantastisch circuit. Het is golvend, snel en vloeiend en dat vereist veel commitment. Het wordt heel speciaal om dat mee te maken in een Formule 1-auto”, vertelde de nummer 2 van de Belgische Grand Prix. “Na het afgelopen weekend in Spa wil iedereen natuurlijk weer racen en een show neerzetten voor alle supporters op het circuit en de tv-kijkers over de hele wereld.” Meer over de Dutch Grand Prix:

Deze beker krijgt de winnaar van de Dutch Grand Prix in Zandvoort DRS-zone start na Luyendyk-bocht, Lammers toont begrip Verstappen: “Zandvoort was met F3-wagen al genieten”

Teamgenoot ziet Zandvoort als een ‘old-school circuit’ en kijkt vooral uit naar de kwalificatie. “Hoewel ik hier sinds 2013 niet meer ben geweest, denk ik dat het een intense rit wordt in een F1-auto. Het is een heel snelle […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams: Banden laten werken moeilijk als het koud blijft op Zandvoort