Het laatste formule 1 nieuws

Williams de reddingsboei voor dankbare Red Bull-verschoppeling

Williams de reddingsboei voor dankbare Red Bull-verschoppeling

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dan Ticktum had eigenlijk in 2019 al op de Formule 1-grid moeten staan, want Red Bull wilde hem het liefst zo snel mogelijk in de Formule 1 stallen. Een wintercampagne in het Aziatische Formule 3-winterkampioenschap had hem voldoende superlicentiepunten op moeten leveren, maar het liep anders. Hoewel ook zijn resultaten niet denderend waren, werd een late beslissing van de FIA hem fataal. Het seizoen van drie afspraken was volgens de FIA te kort om daadwerkelijk punten toe te kennen.

Het werd dus niet de Formule 1, maar de Super Formula in Japan. Het kampioensteam waar hij met de steun van Red Bull en Mugen (Honda) voor uitkwam, was echter niet zo sterk als in het seizoen ervoor en na tegenvallende resultaten moest Ticktum zijn Red Bull-lidmaatschap inleveren.

“Twee weken lang deed ik vervolgens helemaal niks en probeerde ik zo goed mogelijk om het los te laten”, zo vertelt Ticktum over die tijd in gesprek met Formula Scout : “Daarna moesten we de knoop doorhakken. Gingen we door met autosport met de Formule 1 als ultieme doel, of gingen we wat anders doen?”

Ticktum en zijn gevolg kozen ervoor om alle Formule 1-teams te benaderen, waarbij hij steevast te horen kreeg dat hij goed moest presteren in de Formule 2 en dan zou men wel verder kijken. Twee teams wilde hem meteen wel inlijven in een ondersteunende rol: “Williams bood me echter het beste pakket. Met dat team had ik meer kans om binnen enkele jaren op de grid te staan.”

En dus mag Ticktum zich sinds 2020 Williams-ontwikkelingscoureur noemen, al was het geluk opnieuw niet met hem. Het coronavirus weerhield hem ervan op locatie met het team te werken, omdat hij niet uit zijn Formule 2-bubbel mag treden. Met DAMS kreeg hij immers de kans om voor een topteam in de Formule 2 uit te komen, iets waar hij zeer dankbaar voor is.

Zijn Williams-werkzaamheden blijven nu beperkt tot wat simulatorwerk zo nu en dan, maar ook dat houdt door het coronavirus niet over. Mogelijk ziet alles er voor de Brit in 2021 een stuk rooskleuriger uit. Hij hoopt opnieuw voor een topteam in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams de reddingsboei voor dankbare Red Bull-verschoppeling