Het laatste formule 1 nieuws

Williams F1: "Hack niet van invloed geweest op ons eigen netwerk"

Williams F1: “Hack niet van invloed geweest op ons eigen netwerk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Williams F1 | De nieuwe bolide van de oud-kampioenen, de Williams FW43B (2021) Vorige week maakte Williams bekend dat ze hun nieuwe Formule 1 -bolide voor 2021 op een unieke manier, met behulp van een augmented reality-applicatie voor smartphones, zou presenteren. De fans die de applicatie hadden geïnstalleerd op hun smartphone konden door middel van projectie om de nieuwe auto heen lopen, gewoon in hun eigen huiskamer. Althans dat was de bedoeling. Nog vóór de presentatie werd de app gehackt en lagen de foto’s van de nieuwe FW43B ‘op straat’.

“Williams Racing was van plan om zijn nieuwe auto voor 2021, de FW43B, later vandaag (5 maart) te onthullen via een augmented reality-app “, aldus de verklaring van het team uit Grove. “Maar helaas, omdat de app gehackt is voor de lancering, zal dit niet meer mogelijk zijn. – We hebben de app vervolgens verwijderd uit zowel de Apple App Store als de Android Google Play Store.”

Williams liet zaterdag weten dat de hack geen invloed heeft gehad op haar eigen computersystemen. “Naar aanleiding van de verklaring van gisteren wil Williams Racing verduidelijken dat het compromis van de AR-app, waardoor we deze niet konden gebruiken om de FW43B-livery te lanceren, volledig buiten de interne systemen en netwerken van Williams Racing lag, die worden beschermd door toonaangevende beveiligingsbedrijven”, aldus een woordvoerder volgens Pitpass .

De hack verhinderde overigens niet dat de lancering doorging en had alleen invloed op de augmented reality -mogelijkheid voor fans. “Enorme schande,” zei George Russell in een reactie over de hack op Twitter. “Ik heb de app gezien en het zou een geweldige ervaring worden voor jullie [de fans, red.]. Degene die dit heeft gedaan, serieus niet cool.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams F1: “Hack niet van invloed geweest op ons eigen netwerk”