Het laatste formule 1 nieuws

Williams in lastige situatie door Russell: "Moeilijk om concrete gesprekken te voeren"

Williams in lastige situatie door Russell: “Moeilijk om concrete gesprekken te voeren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Williams Jost Capito bevestigt dat Williams al gesprekken heeft gevoerd met potentiële opvolgers van George Russell . De teambaas van de Britse renstal zegt echter dat het voor Williams moeilijk is om concreet in gesprek te gaan met andere coureurs zolang Russell niet bevestigd is als Mercedes -coureur voor 2022. Capito zou Russell sowieso het liefste binnenboord houden.

Voor veel mensen staat het al vast dat Russell promotie gaat maken naar Mercedes, de vraag is alleen wanneer dat moment komt. Russell staat al onder contract bij Mercedes, dat hem dat hem momenteel voor het derde seizoen bij Williams stalt. Vorig seizoen liet de Britse coureur echter al zien dat hij met de snelsten mee kan doen als hij in een Mercedes rijdt. Als invaller voor de door corona gevelde Hamilton leek Russell in de Grand Prix van Sakhir op weg naar zijn eerste raceoverwinning, tot een verkeerde pitstop én een lekke band roet in het eten gooiden. Lastige situatie voor Williams

Russell rijd momenteel voor het derde seizoen bij Williams, dat nu echter serieus moet vrezen voor een vertrek van de Brit. “Het is niet zeker of Russell echt naar Mercedes gaat. De onverklaarbare situatie bemoeilijkt echter de planning omdat het moeilijk is om concrete gesprekken te voeren met potentiële opvolgers als George nog niet weg is. Hem houden zou sowieso mijn voorkeur hebben, want Russell heeft alles in huis om wereldkampioen te worden”, wordt teambaas Capito geciteerd door Speedweek.com . Opvolging Russell

Als Russell daadwerkelijk de overstap maakt naar Mercedes, staan er naar verluidt al verschillende namen op het lijstje. Onder meer voormalig Formule 1-coureurs Nico Hülkenberg en Daniil Kvyat worden genoemd, terwijl ook kersverse Formule E-kampioen Nyck de Vries in verband wordt gebracht met Williams. Capito bevestigt dat er al gesprekken hebben plaatsgevonden, al wil hij niet op specifieke namen ingaan. “Als ik zeg dat ik met alle coureurs heb gesproken die geen contract hebben maar dat wel willen, dan hoef ik geen namen te noemen”, aldus de Duitser. Waar rijdt Russell volgend jaar?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams in lastige situatie door Russell: “Moeilijk om concrete gesprekken te voeren”