Het laatste formule 1 nieuws

Williams maakt line-up voor rookietest in Abu Dhabi bekend

Williams maakt line-up voor rookietest in Abu Dhabi bekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jack Aitken en Roy Nissany zullen tijdens de rookietest in actie komen voor het Formule 1-team van Williams . Daarnaast heeft het team ook bevestigd dat Nissany tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein zal instappen tijdens VT1.

Aan het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi krijgen de teams de mogelijkheid om nog iets langer op het Yas Marina-circuit te blijven. Dan staat namelijk de Young Driver test op de planning. Tijdens deze bijzondere test krijgen rookies die minder dan twee Grands Prix achter hun naam hebben staan, de mogelijkheid om te testen in een echte Formule 1-bolide. Hiermee kunnen ze belangrijke ervaring opdoen en kunnen ze hun talenten laten zien aan de Formule 1-teams. Williams heeft vanzelfsprekend gekozen voor twee coureurs uit haar eigen juniorenprogramma. “Williams Racing is verheugd om te kunnen bevestigen dat reservecoureur Jack Aitken en testcoureur Roy Nissany zullen deelnemen aan de post-season test op het Yas Marina-circuit op dinsdag 15 december. Het team kan tevens bevestigen dat Roy Nissany op vrijdag 27 november, tijdens de Grand Prix van Barhein, zijn derde VT1-optreden zal maken,” zo luidt het statement.

Beide coureurs hebben dit seizoen reeds ervaring opgedaan in de Williams FW43 en zullen hier zodoende op verder gaan bouwen. Aitken mocht tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Stiermarken het stoeltje van George Russell overnemen en Nissany deed hetzelfde voorafgaand aan de Grands Prix van Spanje en Italië.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams maakt line-up voor rookietest in Abu Dhabi bekend