Het laatste formule 1 nieuws

Williams of Haas dit seizoen mogelijk in het roze

Williams of Haas dit seizoen mogelijk in het roze

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De naam BWT is bepaald niet nieuw in de Formule 1, en al helemaal niet in de autosport. Het Oostenrijkse bronwaterbedrijf sponsort er lustig op los, maar komt altijd met één belangrijke voorwaarde: de auto’s moeten roze gekleurd worden. niet voor niets waren de Racing Point-bolides in de afgelopen jaren in de zeer herkenbare kleur gespoten. BWT was jarenlang de hoofdsponsor, maar werd verdrongen door de komst van Cognizant als de nieuwe hoofdsponsor van het ‘groene’ Aston Martin .

In 2017 was BWT in gesprek met Mercedes over een sponsordeal, maar omdat het bedrijf een roze Mercedes wilde, viel de deal in het water. Mercedes (Oostenrijker Toto Wolff in het bijzonder) en BWT behielden echter wel een goede relatie en die zou nu goed van pas kunnen komen in een eventuele deal met Williams, het team dat nu op de nominatie staat om een samenwerking met het bronwaterbedrijf aan te gaan.

Het bedrijf heeft geen moment overwogen om alleen langs te baan te adverteren, het wil namelijk op de auto zichtbaar zijn en coureurs gebruiken als uithangbord, zoals in het verleden met Sergio Perez en Nico Hulkenberg.

RacingNews365 begrijpt dat BWT alle opties open houdt. Dat betekent dat het bijvoorbeeld ook bij Aston Martin zou kunnen blijven, naar Williams vertrekt of bij Haas tekent. Er is dus nog geen beslissing gemaakt.

Haas F1 en Red Bull zijn de enige teams die nog niet hebben aangegeven wanneer ze de nieuwe bolides voor 2021 onthullen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams of Haas dit seizoen mogelijk in het roze