Het laatste formule 1 nieuws

Williams op de weg terug omhoog? Concurrent ziet signalen, maar: "Nu wel hun chequeboek aanspreken"

Williams op de weg terug omhoog? Concurrent ziet signalen, maar: “Nu wel hun chequeboek aanspreken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Begin jaren ’90 domineerde Williams de Formule 1, maar heden ten dage is het verworden tot een achterhoede team. Een lot wat McLaren ook bijna trof, maar zij vonden de weg naar boven weer terug. McLaren CEO Zak Brown zegt dat Williams haar chequeboek moet aanspreken, wil zij terug naar de top. “Ik denk dat er geen reden is waarom ze dat niet kunnen, maar ze moeten doorgaan met investeren in het team”, reageert de Amerikaan op de vraag van GP Fans of het team uit Grove terug kan keren naar de top. “Zoals we allemaal weten, rijden in de Formule 1 vraagt om veel geld, héél veel geld, dus om sneller te gaan moeten ze het chequeboek trekken. Ik denk dat zij een fantastisch raceteam zijn. Maar de nieuwe investeerders moeten wel veel geld investeren.” Williams werd afgelopen september overgenomen door een Amerikaanse investeerder en inmiddels zijn Frank en Claire Williams helemaal vertrokken bij het team. Toch ziet Brown al signalen bij het management van een terugkeer naar de top bij zijn concurrent.

“Ze liggen achter in omzet doordat ze als tiende eindigden in het kampioenschap en ze lijken nu niet meer sponsorgeld te hebben”, aldus de McLaren CEO Zak Brown . “Ik denk dat ze de mensen hebben, de kennis, de vaardigheden, maar ze moeten de middelen vinden die ze tekortkomen. Dus gaat het wat tijd vragen, maar ik denk dat ze vorig jaar een grote stap hebben genomen. Ondanks dat ze geen punt scoorden, waren ze beslist in de positie om meerdere keren te scoren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams op de weg terug omhoog? Concurrent ziet signalen, maar: “Nu wel hun chequeboek aanspreken”