Het laatste formule 1 nieuws

Williams slaat enorme financiële slag na rechtszaak tegen weggelopen sponsor

Williams slaat enorme financiële slag na rechtszaak tegen weggelopen sponsor

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2019 ging Williams in zee met ROKiT. In eerste instantie ging men een samenwerking aan voor drie jaar, die vervolgens al snel met twee jaar werd verlengd. Tot en met 2023 zou het technologiebedrijf, dat onder meer telefoons maakt, dus verbonden zijn aan het Formule 1 -team. Begin 2020, toen het seizoen vanwege de coronapandemie werd uitgesteld, trok het bedrijf echter de keutel in en verliet het Williams, dat daardoor zonder titelsponsor kwam te zitten.

Een kleine twee jaar later is nu bekend geworden dat Williams een rechtszaak tegen het bedrijf gewonnen heeft en volgens de rechter 35.7 miljoen dollar aan moet krijgen van het bedrijf, dat men eigenlijk gekregen zou hebben aan sponsorgeld. Een hooggeplaatst persoon bij de renstal uit Grove heeft dit bevestigd nadat RacingNews365 navraag deed bij het team. Williams heeft nooit geld ontvangen

Volgens een rapport van Law360.com had ROKiT ingestemd met verschillende betalingen aan Williams, aan welke op bepaalde momenten moesten worden voldaan. Williams heeft echter nooit geld ontvangen. Argumenten van ROKiT, dat claimde dat Williams haar contractuele verplichtingen niet was nagekomen, werden van tafel geveegd in de rechtbank.

Dat Williams in mei 2020 te koop werd gezet, maakte de zaak nog ingewikkelder. Drie maanden later werd het team gekocht door Dorilton Capital, een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten . Alsnog procedeerde Williams echter verder tegen de weggelopen titelsponsor.

Die moeten nu dus 35.7 miljoen dollar betalen aan Williams. In dat bedrag zit een miljoen dollar bonus verwerkt, die Jonathan Kendrick, mede-oprichter van ROKiT, in 2019 had beloofd. Ook zit er een bedrag in verwerkt dat volgens een clausule in het contract betaald moest worden als de sponsor vroegtijdig weg zou gaan.

Overigens is ROKiT ondanks de problemen met Williams nog steeds actief in de motorsport. Het is momenteel titelsponsor van het Venturi Formule E-team.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams slaat enorme financiële slag na rechtszaak tegen weggelopen sponsor