Het laatste formule 1 nieuws

Williams toont auto met opvallende livery voor F1-seizoen 2021

Williams toont auto met opvallende livery voor F1-seizoen 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De onthulling verliep niet zoals gehoopt. De presentatie zou gebeuren via een speciale app, die de fans in de gelegenheid moest stellen om de nieuwe Williams in 3D te bewonderen. Maar nadat eerder op vrijdag al de eerste beelden van de FW43B op internet waren opgedoken, maakte Williams een uur voor het moment suprême bekend dat de app was gehackt waardoor het hele feest niet door kon gaan. “We waren van plan om de FW43B later vandaag in een augmented reality-app te onthullen. Helaas is dit niet langer mogelijk omdat de app voor de launch is gehackt”, deelde het team mee. Ook liet Williams weten dat de app is teruggetrokken uit de Apple App Store en Google Play Store. “We keken er erg naar uit om deze ervaring met onze fans te delen en we kunnen alleen maar onze excuses aanbieden voor het feit dat dit niet mogelijk was.”

In plaats van de FW43B in een virtuele omgeving te presenteren, werden simpelweg afbeeldingen van de auto via vrijgegeven. De wagen heeft zoals gezegd een fors andere livery gekregen. De voorzijde van de auto is overwegend wit, de achterkant donkerblauw met lichtblauwe strepen die diagonaal over de motorkap lopen. Naar eigen is de nieuwe livery geïnspireerd op hoe de Williams-auto’s er in de jaren tachtig en negentig uitzagen, toen het team bijzonder succesvol was in de koningsklasse van de autosport.

Met de FW43B hoopt het Britse team komend seizoen verder te kunnen borduren op de stijgende lijn die vorig jaar is ingezet. De renstal uit Grove finishte het seizoen 2020 dan wel zonder punten, de wagen presteerde met name in de kwalificatie beduidend beter dan voorgaande jaren. Zo wist Mercedes-talent George Russell liefst negen keer Q2 te bereiken namens Williams . De Brit, die aan de vooravond staat van zijn derde en contractueel gezien laatste jaar bij Williams, vormt in 2021 opnieuw een rijderspaar met Nicholas Latifi . De Canadees begint aan zijn tweede seizoen in de koningsklasse, na vorig jaar in coronasetting zijn debuut te hebben gemaakt. Echt opvallen heeft Latifi nog niet gedaan in de Formule 1. Drie elfde plaatsen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Williams toont auto met opvallende livery voor F1-seizoen 2021